4. plads ved VM til damerne

Damelandsholdet måtte desværre se sig besejret i kampen om bronzemedaljerne, da et på dagen bedre spansk hold vandt med 24-18.

Nyhed, 19/12-2011

Det ændrer dog ikke på, at damelandsholdet har leveret en fremragende slutrunde, og igen er at finde i verdenstoppen. Målsætningen om at kvalificere sig til OL kvalifikationsspillet blev indfriet, endda på så overbevisende facon, hvilket betyder at Danmark er sikret hjemmebane i de afgørende kampe. 

Statistik og All Star hold

Kaster man et blik på statistikken for det danske landshold, så fremgår det, at Ann Grete Nørgaard blev dansk topscorer ved VM med 33 mål, et enkelt mere end Trine Troelsen. Ann Grete Nørgaard var samtidig også den mest træfsikre spiller på det danske landshold, da Team Tvis Holstebro spilleren endte med en scoringsprocent på 80. Samlet topscorer i turneringen blev Brasiliens højre fløj Alexandra de Nascimento med 57 mål. 
Trine Troelsen var den danske spiller der fik flest minutter på banen, da FC Midtjylland backen spillede 6 timer og 14 minutter. Christina Pedersen var den målvogter, der fik flest minutter i målet med over 6 timers spilletid i de ni kampe. Christina Pedersen var blandt turneringens bedste målvogtere, og Viborg keeperen sluttede med en redningsprocent på 40. 
Line Jørgensen blev udvalgt til højre back på All Star holdet, som udover den hårdskydende FC Midtjylland spiller, tæller følgende spillere; målvogter: Chana Masson (Brasilien og Randers), venstre fløj: Emilia Turey (Rusland), venstre back: Andrea Penezic (Kroatien), stregspiller: Heidi Løke (Norge), playmaker: Allison Pineau (Frankrig), højre wing: Carmen Martin (Spanien).

OL kvalifikation

Da Norge vandt VM-finalen på overbevisende vis, faldt der samtidig nogle brikker på plads med hensyn til OL-kvalifkationen for de danske kvinder. Danmark bliver nemlig værter for kvalifikationsturneringen fra den 25. til den 27. maj 2012, hvor Rusland, Den Dominikanske Republik og nummer to fra de afrikanske mesterskaber deltager. De to bedste i gruppeturneringen er sikret plads ved sommerens OL i London, og uden at forklejne de øvrige modstandere, så er Danmark og Rusland store favoritter til at løbe med de to pladser.