ÅRETS MANDLIGE LANDSHOLDSPILLER 2015/2016

Landsholdsprofilen Mikkel Hansen har endnu en gang haft en forrygende sæson – både på landsholdet og i sin klub PSG Paris. Han blev topscorer i den franske liga, kåret til årets bedste spiller i Frankrig (prisen som den mest værdifulde spiller i ligaen), topscorer i Champions League, udpeget som Verdens Bedste Håndboldspiller – og nu kåringen som Årets Landsholdsspiller i Danmark.

Hansen, der i øvrigt vandt prisen i både 2008/2009, 2010/2011, 2011/2012 og 2014/2015, vinder i år med suverænt flest stemmer i kåringen, der forestås af Håndbold Spiller Foreningen. Hele 45 % af spillerne pegede på venstrebacken, der naturligt nok er stolt over kåringen:

”Jeg er både glad for og meget stolt og beæret over at modtage denne kåring. Det er jo de dygtigste inden for det, man selv laver, og som man selv respekterer, der har stemt, så det betyder noget ekstra,” indleder Mikkel Hansen, der begrunder sin succesrige sæson med de folk, der er omkring ham.

”Jeg er heldig at have et dygtigt trænerteam i det daglige, som gør et fantastisk stykke arbejde og formår at gøre træningerne spændende, så man altid går hjem og har lært noget nyt. Derudover bliver jeg både i klubben og på landsholdet hver gang matchet af nogle af verdens bedste, og det er selvfølgelig med til både at udvikle og motivere.”

Den største motivationsfaktor                                   
28-årige Mikkel Hansen har allerede nået de af de fleste mål, man som ung, ambitiøs håndboldspiller kan finde på at sætte sig - vundet medaljer ved både VM og EM, deltaget ved OL og modtaget alverdens kåringer. Men trods det fejler motivationen ikke noget hos venstrebacken.

”Jeg er vokset op i en konkurrencepræget familie, hvor vi hele tiden konkurrerede og gik utroligt meget op i at vinde. Men den største motivationsfaktor er helt sikkert, at jeg har det sjovt med det, jeg laver, og man er også mere villig til at ofre sig det ekstra for noget, man elsker,” siger Mikkel Hansen.

Til at overrække prisen forud for startfløjtet mod playoff-kampen mod Østrig var adm. direktør i Bygma, Klaus Hadsbjerg, DHF’s næstformand Carsten Grønmann Larsen og direktør i Håndbold Spiller Foreningen Michael Sahl Hansen.