AG København i Final4!

AG København skrev lørdag aften historie, da de kvalificerede sig til Final4 i maj måned i Køln. Københavnerne havde et 29-23 forspring at tære på, da returopgøret i Palau Blau-Grana i Barcelona blev fløjtet i gang.

Pressemeddelelse, 30/4-2012

Holdene fulgtes pænt ad i første halvleg, og derfor gav stillingen 17-17 ved pause også et godt billede af, hvor lige de to hold var. For AG København førte den islandske legende Olafur Stefansson an, enten med giftige underhåndsskud eller geniale frispilninger til sine holdkammerater. Der var intet, der tydede på at AG Københavns seks måls føring ville komme i fare, men lidt over halvvejs i anden halvleg kom Barcelona og det lokale publikum for alvor i omdrejninger. Det betød at Barcelona gik fra 26-26 til 31-27, og troen på den samlede sejr stod malet i ansigterne på Barcelonas spillere. Stefansson & Co. gik dog aldrig i panik, og helt tæt på at indhente føringen kom Barcelona ikke. Slutfacit blev at Catalanerne med Jesper Nøddesbo på holdet vandt opgøret 36-33, men samlet trak AG København det længste strå med samlet sejr på 72-69. Magnus Anderssons tropper er derfor klar til Final4-stævnet, der afvikles 26.-27. maj i tyske Köln.

I Berlin var Torsten Laen og hans mandskab fra Füchse Berlins på en nærmest umulig opgave, da første opgør i Spanien var blevet tabt med hele 34-23 til Ademar Leon. Laen og hans holdkammerater troede dog på sagen fra første fløjt i returopgøret, og det lykkedes i den grad at ryste de spanske gæster. Den tidligere danske landsholdsspiller leverede en stor præstation og bidrog med fem scoringer i opgøret, som endte i et sandt drama. Det lykkedes nemlig Füchse Berlin at vinde opgøret med 29-18, altså samme margin, som Ademar Leon havde vundet det første opgør. Men i kraft at flest scorede mål på udebane, kunne Laen og det tyske storhold lade sig hylde som samlede vindere af kvartfinalen og dermed er Füchse Berlin en mulig modstander for AG København i Final4-stævnet.

Nikolaj Markussen og hans spanske klub Atletico Madrid drager også til Køln den 26.-27. maj, da spanierne ganske forventeligt slog slovenske Cimos Koper. Efter et nederlag på udebane i den første kamp vandt madrilenerne hjemme 31-24, og dermed samlet 54-50. Markussen gik forrest i returkampen med otte mål.

Den sidste deltager ved Final4 er tyske THW Kiel, som hjemme ordnede Croatia Zagreb.

Som nævnt ovenfor spillede Olafur Stefansson en forrygende kamp, og et af Stafanssons mål er blevet udvalgt blandt de bedste i runden. Se de bedste mål fra runden HER.

Gudjon Valur Sigurdsson spillede ligeledes en stor kamp mod Barcelona, og den præstation har banen vej til rundens hold. På rundens hold er der ligeledes blevet plads til Nikolaj Markussen og Torsten Laen. Se hvem der ellers er kommet på holdet HER.
De bedste redninger fra runden kan ses HER.