Camilla Dalby årets landsholdsspiller

Årets kvindelige landsholdsspiller, blev i weekenden kåret i forbindelse med VM-kvalifikationskampen i ELRO-Arena.

Pressemeddelelse, 14/6-2011

I GuldBageren Ligaen blev hun den i særklasse mest effektive spiller, da statistikkerne blev gjort op. 
                                  
Blandt andet var hun med 163 scoringer – svarende til imponerende 7,4 mål pr. kamp – suveræn topscorer i den bedste hjemlige række og da hun samtidig var en af hovedpersonerne i den danske 4. plads ved december måneds EM på hjemmebane – ja, så er der intet at indvende imod, at Camilla Dalby af sine kolleger i ligaen, 1. division samt i udlandet er blevet stemt ind som Årets Landsholdsspiller 2010/2011.

Og i forbindelse med kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Polen på Camilla Dalbys hjemmebane i Randers blev hun søndag hædret med en flot gave fra direktør for kvindelandsholdets hovedsponsor, GF Forsikring, Bjarne Toftlund, samt af bestyrelsesmedlem i Håndbold Spiller Foreningen, Lean Bach og af DHF’s afgående formand, Per Rasmussen.

23-årige Camilla Dalby kunne i den første VM-kvalifikationskamp mod Polen fejre sit 75 kamps jubilæum på det bedste danske kvindelandshold og siden debut’en for tre et halvt år siden har hun udviklet sig fra at være en hårdtskydende joker, der primært blev anvendt i kortere perioder til at være decideret stamspiller med en veludviklet fornemmelse for at spille sin stregspiller fri og med et forsvarsspil i konstant udvikling.

Vel at mærke uden at det er gået ud over effektiviteten i afslutningerne.

I ligasammenhæng spillede Camilla Dalby en hovedrolle, da hendes klub, Randers HK, var så tæt på at sikre sig sit første danske mesterskab, som man på nogen måde kan komme uden i sidste ende at få hængt guldet om halsen.

Camilla Dalby og resten af Randers-pigerne har helt sikkert sat sig DM-guld som det klare mål i næste sæson, og i landsholdssammenhæng venter der også store opgaver for den stærke højre back.

VM i Brasilien, OL i London 2012 og i det lidt længere perspektiv VM på hjemmebane i december 2015. 

Fremtiden tegner spændende for dansk kvindehåndbold i almindelighed og for Årets Landsholdsspiller 2010/2011 i særdeleshed.  

Tillykke til Camilla Dalby!