Danmark i semifinalen ved VM

Med en sikker sejr over Angola spillede det danske kvindelandshold sig i VM-semifinalen, hvor de møder Frankrig.

Nyhed, 15/12-2011

Det danske kvindelandshold er fortsat på vinderkurs ved VM i Brasilien. For Angola formåede heller ikke at bryde de danske håndboldpigers sejrsstime. Seks sejre i seks kampe havde de leveret forud for gårsdagens kvartfinale, og i aftes kunne de tilføje endnu en på listen, da den angolanske trup blev slået med 28-23. Dermed spillede kvindelandsholdet sig for første gang siden 2005 i VM-semifinalen.

Det blev gjort i overbevisende stil. Angolanerne havde kun en enkelt føring i hele kampen ved stillingen 2-1. Derfra var danskerne i front hele vejen. Danmark gik til pause med en firemålsføring på 15-11, og selv om Angola i anden halvleg fik bragt lidt spænding ind i kampen igen, kunne de ikke hamle op med det danske mandskab. Danskerne trak igen fra og kørte sejren sikkert hjem. 

Danmark møder derfor Frankrig i morgen, når finalepladsen står på spil. Det blev nemlig franskmændene, der trak det længste strå i kvartfinalen mod de forsvarende russiske verdensmestre.

Sejren over Angola betyder også, at den danske trup kan se frem til at spille OL-kvalifikation på hjemmebane i slutningen af maj næste år.  

Danmark skal fredag i aktion i den første af de to semifinaler, og har derfor kampstart kl. 20.15. 
I den anden semifinale er det Norge og Spanien der tørner sammen. Det sker kl. 23.00.