Dansk dobbeltsejr i weekenden

I weekenden vandt det danske herrelandshold begge testkampe mod Argentina i henholdsvis Farum Arena og Stadium Arena Fyn i Odense.

Pressemeddelelse, 6/11-2012

Som bekendt måtte de danske håndboldherrer vende slukøret hjem fra London i sommer, efter en uventet OL-exit. Derfor skulle weekendens testkampe mod Argentina blandt andet bruges til at få justeret de ting der kiksede under OL, hvis Danmark fortsat skal regnes blandt medaljefavoritterne, når der til januar spilles VM i Spanien.

Holdet formåede at hive sejren i land både lørdag og søndag, selvom det måtte foregå uden mange af de spillere, som Ulrik Wilbek fra start af havde udtaget til testkampene. Lørdagens kamp foregik uden Mikkel Hansen, da en knæskade i øjeblikket tvinger storskytten til at tage en seks ugers pause. Dette lod de rød-hvide håndboldherrer sig dog ikke mærke af, og efter en kamp der kun bød på enkelte udfordringer i første halvleg, vandt de en sikker sejr på 29-23.

Utallige skader

Skadessituationen på holdet forværredes da René Toft Hansen, under lørdagens kamp, løb ind i en skade, som ved først øjekast lignede både et brækket ribben og kraveben. Toft Hansen skrev dog tirsdag følgende om skaden på sin Twitter profil: ”Så har eksperterne kigget ct-scanningen igennem. Og der var ingen brud. Så 3-4 uger så skulle jeg gerne være på banen igen.”

Således var det et landshold uden Mikkel Hansen, René Toft Hansen, Rasmus Lauge, Jannick Green, Nikolaj Markussen og Lasse Svan Hansen, der søndag gik på banen for at møde Argentina for anden gang. Under denne kamp udgik også Henrik Møllgaard og Kasper Søndergaard med skader. At holdet var så svækket under den anden testkamp, resulterede i, at spillerne måtte kæmpe hårdt for igen at besejre Argentina. På trods af den uheldige skadessituation og at Danmark reelt spillede med et reservehold, var holdet i stand til atter at besejre argentinerne med et slutresultat på 28-24.  

Lars Christiansen hyldet

I forbindelse med søndagens kamp i Arena Fyn blev tidligere landsholdsspiller, Lars Christiansen, hyldet for sin store betydning for dansk håndbold.

Med 338 landskampe har venstrefløjen spillet 104 flere landskampe end nummer to på listen, Michael Fenger, mens hans 1503 mål er 488 mål flere end 2’eren på topscorerlisten, Erik Veje Rasmussen. Da Lars Christiansen sidste gang optrådte på landsholdet, blev han den ældste i nyere tid ved at være 39 år, 11 måneder og 20 dage.

40-årige Lars Christiansen sagde farvel allerede i maj, men først nu blev der anledning til en hyldest af det hjemlige publikum.

Se Lars Christiansens afsked HER.