Dansk succes i Golden League

I weekenden blev den første af tre firenationersturneringer afholdt, da Danmark, Norge, Frankrig og Rusland indledte Golden League, som endte med at blive en stor succes for Danmark.

Nyhed, 8/10-2012

Forventningerne til det danske håndboldlandsholds præstationer i weekendens Golden League turnering, var fra start af ikke tårnhøje. Endnu før turneringsstart, blev det nævnt at den nye landsholdstrup, som består af mange unge og ukendte spillere, først og fremmest skulle bruge Golden League som et springbræt til EM i december og OL om fire år. Deltagelsen i Golden League blev altså primært set som starten på en længerevarende proces og det var ikke et topresultat landsholdet havde for øje.

Til trods for de beskedne forventninger blev starten på denne proces skudt i gang på fremragende vis og landsholdet overraskede positivt allerede fra først kamp. Fredag besejrede det danske landshold Frankrig med 32-27 og lørdag gik det ud over Norge som led et nederlag på 26-24 - et hold som ellers er regerende europa-, verdens- og OL-mestre og vant til at vinde det meste. Begge disse hold blev mødt af stor respekt fra det danske landshold, som alligevel formåede at komme sejrrige gennem begge kampe. Søndag afsluttede det danske landshold første del af turneringen med en sejr over Rusland på 35-29.

Hvis weekendens præstationer i Golden League turneringen blot var første skridt i en længerevarende proces for det nye landshold, må der siges at være gode fremtidsudsigter for danske kvindehåndbold.

Efterfølgende er der blevet sat et All Star hold, som bl.a. består af Kristina ”Mulle” Kristiansen, der blev kåret som både bedste playmaker og Most Valuable Player.

Det samlede All Star hold ser således ud:
Målvogter: Cecilie Greve, Danmark
Højre fløj: Linn-Kristin Riegelhuth, Norge
Højre back: Camille Ayglon, Frankrig
Stregspiller: Heidi Løke, Norge
Playmaker: Kristina ”Mulle” Kristiansen, Danmark
Venstre back: Liudmila Postnova, Rusland
Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Danmark

Bedste spiller: Kristina ”Mulle” Kristiansen, Danmark