Den danske håndboldverden gror overskæg for kræft

Det professionelle håndboldmiljø giver for andet år i træk massiv opbakning til kampagnen Movember, der opfordrer mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed.

Pressemeddelelse, 26/10-2012

I november måned får overskægget et comeback i de danske og europæiske sportshaller.  For andet år i streg, giver det professionelle håndboldmiljø massiv opbakning til kampagnen Movember, der opfordrer mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed. Hans Lindberg, Lasse Boesen og Bo Spellerberg er blot nogle af de mere end 60 spillere, der agter at lade overskægget gro i den gode sags tjeneste.

25.10.2012: Håndboldfans kan atter glæde sig til at se en masse overskæg rundt omkring i de danske sportshaller i november måned. Med hjælp fra Håndbold Spiller Foreningen har mere end 60 professionelle håndboldspillere, heriblandt en stor del fra A-landsholdet, nemlig besluttet at lade overskægget gro i hele november for at bakke op omkring sundhedskampagnen Movember, der bruger overskæg til at sætte fokus på mænds sundhed og til at indsamle midler til kampen mod prostatakræft. Kampagnen startede i Australien i 2003 og blev lanceret i Danmark i 2011 med hjælp fra en lang række håndboldspillere.

”Movember er en fin måde at støtte op om en god sag på. Jeg færdes i et miljø hvor dit helbred er altafgørende, så det er meget naturligt for mig, at være med til at sætte fokus på et område som mænds sundhed. Og så er det jo den perfekte undskyldning overfor min kone for at anlægge et kækt overskæg,” lyder det fra Bo Spellerberg, der nu for andet år er klar til kampagnen sammen med en stor del af holdkammeraterne fra KIF Kolding. 

Bo Spellerberg og KIF Kolding får selskab af flere end 60 af Danmarks bedste håndboldspillere heriblandt Hans Lindberg, Lasse Boesen, Kim Andersson, Mads Mensah Larsen, Thomas Mogensen og Rasmus Lauge og mange flere spillere fra næsten alle hold i den danske liga. 

Håndbold Spiller Foreningen har indgået en aftale med organisationen Movember og foreningen har stået for at engagere de mange håndboldspillere i Movemberkampagnen. 

”Vi er en fagforening for professionelle håndboldspillere og arbejder dagligt med sundhedsproblemer. Derfor giver det god mening for os, at bakke op omkring en kampagne som Movember, der har en meget i øjenfaldende måde at sætte fokus på området på. Sidste år så vi at kampagnens humoristiske stil passede rigtig godt til spillerne og vi glæder os til at se en masse overskæg rundt om i de danske håndboldhaller i år, ” lyder det fra direktør for Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen. 

movember.com kan du se mere om kampagnen, oprette en profil eller i løbet af november donere et beløb til en af de mange spillere. 

Yderligere information:
Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, 40 18 75 10 eller michael.sahl@haandboldspiller.dk.

Essencius, Gaute Parbo Niemann, (+45) 61 28 89 80 eller gpn@essencius.dk.