Den danske håndboldverden gror overskæg for kræft

Det professionelle håndboldmiljø giver massiv opbakning til kampagnen Movember, der opfordrer mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed.

Pressemeddelelse, 28/10-2011

Timeout til forfængeligheden

Den danske håndboldverden gror overskæg for kræft              

I november måned får overskægget et comeback i de danske og europæiske sportshaller.  Det professionelle håndboldmiljø giver massiv opbakning til kampagnen Movember, der opfordrer mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed. Mikkel Hansen og Bo Spellerberg er blot to af de mere end 60 spillere, der, ifølge Håndbold Spiller Foreningen, agter at lægge ansigt til. Kampagnen skal få mænd til at tale mere om prostatakræft og sundhed.

28.10.2011: Håndboldfans kan glæde sig til at se en masse overskæg rundt omkring i de danske sportshaller i november måned. Med hjælp fra Håndbold Spiller Foreningen har mere end 60 professionelle håndboldspillere, heriblandt en stor del fra A-landsholdet, nemlig besluttet at lade overskægget gro i hele november for at bakke op omkring den internationale sundhedskampagne, Movember. Kampagnen, der startede i Australien 2003 og siden har vokset sig stor især i sportsmiljøer, bruger overskæg til at sætte fokus på mænds sundhed og til at indsamle midler til kampen mod prostatakræft.

”Som professionel sportsmand er jeg afhængig af et godt helbred. Jeg synes, det er vigtigt at støtte kampagnen, fordi den sætter fokus på mænds manglende lyst til at gå til lægen. Og så passer det fjollede overskæg perfekt til håndboldmiljøets uformelle og humoristiske omgangstone,” forklarer Mikkel Hansen.

Foruden Mikkel Hansen og Bo Spellerberg har mere end 60 af Danmarks bedste håndboldspillere valgt at engagere sig i Movember. Det er bl.a. Lars Christiansen, Lasse Boesen, Michael V. Knudsen, Kasper Søndergaard, Anders Eggert, Jesper Nøddesbo og Hans Lindberg, ligesom der er repræsentanter fra næsten alle hold i den danske liga. 


Overskæg lægger ekstra pres på modstandere i Super Cup
Blandt de mange håndboldspillere, der gror overskæg, er A-landsholdet så godt repræsenteret, at landstræneren har mulighed for at besætte alle positioner med overskægsspillere ved holdets kampe under Super Cup i Tyskland i næste uge. Om det vil være et effektiv middel i kampen om det psykologiske overtag vil kun tiden vise.

Håndbold Spiller Foreningen har indgået en partneraftale med organisationen Movember og foreningen har stået for at engagere de mange håndboldspillere i Movemberkampagnen. 

”Som en fagforening for professionelle håndboldspillere arbejder vi dagligt med sundhedsproblemer, og vi synes, at denne kampagne sætter fokus på området på en sjov og effektiv måde. Jeg tror også spørgsmålet om, hvem der formår at rejse flest penge gennem deres indsamling, vil være en drivkraft for spillerne, der som bekendt er meget konkurrencelystne,” lyder det fra direktør for Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen. ”Og så skal man heller ikke undervurdere, hvad en kapacitet som Heiner Brand har gjort for overskæggets status i håndboldverdenen,” afslutter han med reference til den tidligere tyske håndbold landsholdstræner, der allerede i dag har et karakteristisk overskæg. 

Offentlig barbering
For at være klar til at gro et frisk overskæg, har Bo Spellerberg samt en række af KIF Koldings øvrige spillere arrangeret en offentlig barbering, som finder sted i Kolding Hallen fredag den 28. oktober kl. 13:30.

"Grundtanken med Movember er at bruge overskægget til at påvirke mænds holdninger og handlinger i forhold til deres egen sundhed. Ved at gro et overskæg gennem november måned er du rent faktisk med til at arbejde for, at mænd i Danmark og resten af verden går mere til lægen, får hurtigere diagnosticering og bedre behandling af deres sygdomme”, lyder det fra Movembers officielle talsperson, Bill McIntyre, der er ansvarlig for lancering af kampagnen i Danmark.

movember.com kan du se mere om kampagnen, oprette en profil eller donere et beløb til en af de mange håndboldspillere. 


Yderligere information:
Håndbold Spiller Foreningen, Michael Sahl Hansen, 40 18 75 10 eller michael.sahl@haandboldspiller.dk

Essencius, Gaute Parbo Niemann, (+45) 61 28 89 80 eller gpn@essencius.dk

 

Om Movember

Se mere på movember.com.
Reglerne er simple: Opret en profil på movember.com, start glatbarberet den 1. november, gro et overskæg hele måneden og få din famille, venner og bekendte til at donere penge til dit overskæg. Pengene, der doneres, går til en global forsknings- og handlingsplan inden for prostatakræft, som er den alvorligste og mest udbredte kræftform blandt danske mænd. 
Movember blev startet af en gruppe venner i Australien i 2003, men har hurtig vokset sig stor med officielle kampagner i bl.a. England, Irland, USA, Canada, New Zealand, Spanien, Sydafrika, Finland, Holland, og Tjekkiet. Alene sidste år deltog mere end 447.000 mennesker på verdensplan, og de indsamlede over 55 millioner €. 
Movember er en sammentrækning af ordet mo (australsk slang for overskæg) og November. 
Hvert år i november beder Movember mænd over hele verden om at anlægge overskæg for at skabe opmærksomhed om mænds sundhed og indsamle vigtige midler til formålet. 
På verdensplan har Movember ambassadører som Kylie Minogue, Hulk Hogan, Muse, Ruud Gullit m.fl. 
På verdensplan har mere end 1 million mennesker deltaget i Movember. 
Siden 2003 har Movember indsamlet 120 mio. Euro (922 mio. DKK.) til kampen mod prostatakræft. 
Pengene går til Movembers Global Action Plan (GAP), hvis mål er at accelerere forskningen i prostatakræft gennem et globalt forskningssamarbejde.

 

Om prostatakræft i Danmark

Hver 8. time dør en mand af prostatakræft 
Prostatakræft er den hyppigst forekommende kræftsygdom blandt mænd 
20.100 mænd lever med prostatakræft 
3.700 mænd bliver hvert år diagnosticeret med prostatakræft. Det er mere end 10 mænd om dagen
Hvert år dør 1.120 mænd af prostatakræft 

Tallene er baseret på videnskabelig research foretaget af Movember Europe.