DHF har afvist herrelandsholdsspillernes rimelige krav

- fuldstændig urimelig håndtering af DHF.

Pressemeddelelse, 9/6-2009

På dagens møde mellem herrelandsholdet og DHF tilbød DHF en 40 % lønnedgang til herrelandsholdet på trods af, at DHF´s indtægter på landsholdene er steget med 13 % det seneste år.

Vi skal endnu en gang gentage, at herrelandsholdet er klar til at indgå en aftale indeholdende en fastholdelse af den samme rimelige andel af de indtægter, der genereres på landsholdene, som spillerne hidtil har haft. Det er ganske uacceptabelt at sætte os 40 % ned i løn samtidig med, at eksponeringen og indtjeningsmulighederne på os som landshold er eksploderet. Således satte Euro 2008 seerrekord både nationalt og internationalt med over 1,5 mia tvseere, og hvor alle danskere over 3 år i gennemsnit brugte 383 minutter foran tvskærmen.

Samtidig har DHF i perioden 2004 - 2008 fordoblet administrationsomkostningerne, herunder er gagerne steget med 100 % fra 4,6 mio. kr. til 9,2 mio.kr. årligt.

I tillæg hertil, er der tale om en højtlønnet administration, der syntes at sejle og leverer den ene dårligt håndterede sag efter den anden. Det kan på ingen måde ses, at DHF forvalter de store indtægter, som landsholdene bidrager til DHF´s økonomi med, forsvarligt.

Set i lyset af de økonomiske tal, er det kun endnu mere urimeligt, at DHF ønsker at sætte spillerne 40 % ned i løn. På mødet i dag forsøgte vi spillere den ene kreative løsning efter den anden, men det var som at løbe hovedet mod en mur. På mødet gav Bo Spellerberg og jeg et tilbud, som vi endnu ikke havde mandat til fra vores bagland, et tilbud, der var meget favorabelt for DHF, og som DHF bare sagde nej til. Dette tilbud er som oplyst på mødet selvfølgeligt bortfaldet, udtaler Kasper Hvidt.

For yderligere kommentarer kan Kasper Hvidt kontaktes


Med venlig hilsen

Håndbold Spiller Foreningen

På vegne af

Herrelandsholdet