DHF: Sidste rundes kampe skal spilles samtidig

"Det var en fejl, at kampene i sidste runde ikke skulle spilles samtidig", siger DHF's turneringsansvarlige, Frank Smith.

Pressemeddelelse, 28/2-2011

Nogle trænere i Jack & Jones Ligaen har i den følgende uge brokket sig over afviklingen af kampene i sidste runde, i det de ikke spilles samtidig og dermed kunne man spekulere i et scenarie hvor man ved at tabe med vilje, kan sikre sig et bedre udgangspunkt til kampene i slutspillet. 

Den fejl bliver rettet, udtaler turneringsansvarlig i DHF, Frank Smith.

"Det er uhensigtsmæssigt. Jeg ved det godt, og jeg opdagede det faktisk selv forleden, men på grund af ferie hos en medarbejder er det ikke blevet ændret. Det er en fejl i programmet, men vi får styr på det i starten af denne uge," siger Frank Smith til metroXpress.

DHF vil ligeledes have observatører ude til samtlige kampe og sikre at der ikke sker noget mistænkeligt, hvilket Frank Smith i øvrigt ikke tror, vil ske.

"I teorien er det rigtigt nok, at vi har en model, hvor man kan spekulere i at tabe, men i den virkelige verden, tror jeg – måske fordi jeg er naiv – ar alle hold vil gøre alt for at vinde, både i forhold til moral og sponsorer. Det er uhyre svært at lave en model, som man ikke kan sætte en finger på, og den nuværende model er i øvrigt vedtaget af alle klubber," siger Frank Smith.