DHF skal have ny formand

Efter i alt 18 år i Dansk Håndbold Forbunds bestyrelse - afsluttet med fire succesfulde år som formand - har 67-årige Per Rasmussen tirsdag aften på et møde meddelt sin bestyrelse, at han ønsker at stoppe som frontfigur i dansk håndbold.

Pressemeddelelse, 9/2-2011

Dette på trods af, at Per Rasmussen oprindelig er valgt som formand indtil repræsentantskabsmødet i 2012.

”Jeg har valgt at være ude i god tid, så repræsentantskabet kan få tid til at finde den helt rigtige til at stå i spidsen for DHF,” forklarer Per Rasmussen, der har bestridt formandsposten siden 2007 og som forinden beklædte næstformandsposten i otte år sideløbende med, at han var formand for Sjællands Håndbold Forbund.

Faktisk er Per Rasmussen den eneste i dansk håndbold, der gennem sin ledergerning har oplevet både at være formand for DHF, for et af de regionale forbund samt at være formand for Divisionsforeningen.

”Det har været et langt og begivenhedsrigt liv håndboldens tjeneste, og jeg er da også indstillet på, at jeg fremadrettet vil fortsætte inden for håndbold på et eller andet niveau. Blot ikke i en så tidskrævende funktion, som det er at være formand for DHF,” siger Per Rasmussen videre, ”Nu må det være tiden, at yngre kræfter kommer til.”

Per Rasmussen begyndte sin aktive karriere, da han som 13-årig meldte sig ind i Købmand Skolens Gymnastikforening, den stadigt meget aktive KSG, hvor han nåede at spille på klubbens bedste hold i 2. division, før han skiftede til Lyngby HK – en forening, han stadig karakteriserer som ”min klub”.

Selv om han som spiller nåede 2. divisions-status, er det naturligvis som leder, Per Rasmussen har sat sit markante præg på udviklingen i dansk håndbold.

Som medlem af DHF’s bestyrelse fra 1989-1992 samt fra 1996-til dato. Næstformand fra 1999-2007 og formand fra 2007-2011.

Formand for SHF fra 1996-2007 og formand for Divisionsforeningen 1999-2002.