DHF skal stramme op i deres sagsbehandling

AG København får lov til at beholde pokaltitlen, men modtager en øget bødestraf for ulovlig brug af Nikolaj Koch-Hansen. Men Håndbold Spiller Foreningens formand Michael Sahl Hansen opfordrer DHF til at stramme op i deres procedurer.

Pressemeddelelse, 3/3-2011

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har således valgt at øge straffen fra 10.000 til 15.000 kroner for pokalmestrenes brug af Nikolaj Koch-Hansen, der ikke havde tilladelse til at spille for AG København.

Den 22. december modtog AG København en bøde på 10.000 kroner, da klubben i otte ligakampe havde brugt Nikolaj Koch-Hansen, der optrådte uden en korrekt spillertilladelse efter et skifte fra fransk håndbold.

Blot seks dage senere vandt den københavnske klub den danske pokalturnering og efterfølgende er det kommet frem, at Koch-Hansen også har deltaget i kampe i pokalturneringen.

DHF har fejlet i sagsbehandlingen

Dommen er formildet af, at DHF også har begået fejl i sagen.  

"DHF har ikke fulgt den normale procedure i denne sag i relation til klubskifte over landegrænser”, skriver disciplinærudvalget i sin afgørelse.

Michael Sahl Hansen, direktør i Håndbold Spiller Foreningen, mener at DHF skal stramme op i deres måde at behandle disciplinærsager på. 

”Det undrer mig, at man skærper straffen på baggrund af at der er kommet nye oplysninger i sagen. Hermed mener jeg, at én af kampene blev spillet helt tilbage i januar 2010. Den information burde man have fremskaffet, og haft med i betragtningen fra start af.” udtaler Michael Sahl Hansen.

”Det er et stort problem i forhold til tilliden til hvordan sagerne bliver behandlet fremadrettet, og det skal der strammes alvorligt op på fra DHF’s side”, udtaler Michael Sahl Hansen.

AG København har valgt ikke at anke disciplinærudvalgets afgørelse og dermed acceptere bødestraffen på 15.000 kr, udtaler AG København direktør Søren Colding.


Du kan se AG Københavns direktør Søren Coldings reaktion på den skærpede bødestraf og Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansens kommentar på DHF’s sagsbehandling på tv2sporten.dk HER.