DHF til klubberne: klar jer selv

"Det handler simpelthen om ansvarlig­hed, som jeg ser det, hos klubberne," siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, til sporten.tv2.dk.

Pressemeddelelse, 9/2-2011

Der er ingen hjælp at hente hos DHF for de danske håndboldklubber.
 
Han ligger dermed afstand til klubber­nes ønske om, at DHF skal ændre i reg­lerne for, hvor meget likviditet, der skal være i klubberne.

"Lige meget, hvor meget vi vil ville regulere, og gud forbyde det. Hvis vi regulerede helt ind til benet, så ville de (klubberne, red.) ikke kunne slå en prut rundt uden, de skulle aflægge regnskab for det," siger generalsekretæren.

Det ville ellers gavne hele håndbold­sporten, hvis DHF ville gå ind og hjæl­pe klubberne med nye og strammere reg­ler. Det mener senioranalytiker fra Idrættens Analyseinstitut, Rasmus K. Storm.

"I sidste ende ligger ansvaret natur­ligvis helt nede på klubniveau. Det er klart. DHF, som det styringsforbund el­ler som det specialforbund, udarbejder reglerne i den her branche. De har selvfølgelig et medansvar og en inte­resse i, at få klubberne til at agere økonomisk ansvarligt for det skaber alt andet lige en mere professionel forståelse af, hvad er det her egent­lig for noget," siger Rasmus K. Storm.

Uden hjælp fra forbundet ser det nu til, at klubberne selv må navigere sig ud af den historiske dårlige økonomi.

Kilde: Sporten.tv2.dk