Elitesportsfolk giver gode råd om uddannelsen

Mange danske elitesportsfolk er så gode til at udnytte deres sparsomme tid, at de kan give gode råd til andre om, hvordan de får tid til at tage en uddannelse. De gode råd er samlet i en bog om, hvordan man kombinerer sport og uddannelse.

Pressemeddelelse, 4/9-2008

Bogen hedder ”Sport og Uddannelse” og er fuld af opskrifter på, hvordan unge kan tage en uddannelse og samtidig satse på deres sport. En del af bogen er gode råd fra 21 elitesportsfolk, der selv kombinerer deres sport med en uddannelse bl.a. håndboldspillerne Mette Melgaard, Cecilie Leganger og landsholdsbokseren Bilal al-Issa.

Et af Mette Melgaards gode råd handler om noget så jordnært som planlægning af indkøb og madlavning:

Planlægning er altafgørende, ikke kun i forhold til uddannelsen, men i forhold til alt. Så planlæg hver uge, så du ved, hvilke dage du har mere travlt end andre. Og sørg så for at få handlet og lavet mad til de dage, hvor du har mest travlt.

Bogen har til formål at hjælpe sportsfolk, der kan have svært ved at kombinere deres sport med en krævende uddannelse, fordi deres tidsforbrug til træning og konkurrencer er meget stort. Men alle studerende kan få glæde af indholdet. Bogens påstand er nemlig, at lige meget hvor travlt man har med uddannelsen og ting ved siden af, er der altid plads til både venner, familie, kæreste og fritidsinteresser, hvis tingene bare planlægges godt nok.

Sportsfolkene, der giver gode råd i bogen, har alle lært det på den hårde måde, hvordan man kan planlægge sig igennem et studie. Mange af dem bruger mere end 20 timer om ugen + transport på deres sport, og alligevel får de tid til lektier, opgaver og eksamener.

Bogens forfattere, Jens Høyer-Kruse og Jens Franck, har begge vejledt et utal af sportsfolk på Syddansk Universitet. Jens Franck er nu rådgiver i for flere end 75 elitesportsfolk i projektet Syddansk Elite, der hjælper dem med at kombinere sport og uddannelse. I projektet Study4Player har han vejledt mere end 100 sportsudøvere.

Bogen er udgivet af Syddansk Universitetsforlag, Syddansk Elite og Study4Player og den kan købes for kr. 49,50 på www.universitypress.dk.

Medlemmer af Håndbold Spiller Foreningen kan få tilsendt bogen gratis ved at sende en mail med navn og adresse til kontakt@haandboldspiller.dk - Skriv ”Uddannelsesbog” i emnelinien. 


For yderligere information kontakt:
Kristian Lodberg, Rådgiver og PR-ansvarlig, Syddansk Elite, 40 94 71 51.