Genan Årets Danske Kvindelige Håndboldtalent 2007/2008

Genan Årets Danske Kvindelige Håndboldtalent 2007/2008 bliver hædret i pausen af kampen 15/3 2008 i Viborg Stadionhal mellem Viborg HK og Slagelse DT og får overrakt pokal og et 3-dimensionelt grafikkunstværk af den amerikanske kunstner Charles Fazzino af Annelise Vidø, Direktør i Håndbold Spiller Foreningen og Ann Grete Nørgaard, bestyrelsessuppleant i Håndbold Spiller Foreningen.

Pressemeddelelse, 14/3-2008

Årets Danske Kvindelige Håndboldtalent 2007/2008 præsenteret i fællesskab med GENAN er:

Camilla Dalby, Randers HK

Det seneste år har været med op- og nedture. Den første halvdel af sæsonen var meget stressende, fordi jeg ikke kunne få mit spil til fungere som jeg gerne ville. Julepausen hjemme i klubben, hvor man trænede og trænede gjorde, at jeg fik mit spil til at fungere sammen med resten af holdet, hvilket jeg havde savnet hele den første del af sæsonen” siger Camilla og fortsætter:

Den sidste halvdel har været total modsat efteråret. Selvom der har været oppe og nedture gennem sæsonen både personligt og på holdet, synes jeg at både holdet og jeg selv har lært en masse i denne sæson. Jeg er utrolig stolt og beæret over at få denne kåring, specielt fordi det er Håndbold Spiller Foreningens egne medlemmer som stemmer. Det er et stort skulderklap, som giver én selvtillid” siger Camilla om den seneste sæson og kåringen som Årets Danske Kvindelige Håndboldtalent 2007/2008.

Mine ambitioner for fremtiden håndboldmæssigt er, at jeg vil satse 110 % på håndbolden og se, hvor langt jeg kan nå. Min store drøm håndboldmæssigt er, at spille mig til en fast plads på A-landsholdet gennem de næste år".

Lige nu kender jeg ikke 100 % mine ambitioner omkring tiden efter håndboldkarrieren, men det vigtigste for mig lige nu er, at jeg får min studentereksamen og så må tiden vise, hvordan fremtiden ser ud. Det er dog vigtigt for mig, at have en uddannelse udenfor håndboldbanen fordi håndbold som sagt ikke varer hele livet” udtaler Camilla om sine personlige og håndboldmæssige ambitioner. 

Stemmerne fordelte sig således:

Camilla Dalby, Randers HK, 44,1 %

Line Jørgensen, BK Ydun, 27,0 %

Maria Fisker, Viborg HK, 11,3 %

Nikoline Nielsen, GOG/Svendborg TGI, 11,3 %

Natascha Ohlendorff, Gladsaxe Håndbold,  6,3 %

 

Håndbold Spiller Foreningen ønsker Camilla tillykke!

Fakta Camilla Dalby
Alder: 19 år
Højde: 178 cm
Vægt: 72 kg
Nationalitet: Dansk
Tidligere klubber: Spentrup IF, Randers Freja.
Kampe og mål i 2007/08: 20 kampe/ 54 mål pr 15/3 2008
Landskampe og mål:
- U:19/50
- A: 8/22
Titler og kåringer:
- Guld Ynglinge DM 05/06
- Guld U-EM 07
- Årets talent i Randers HK 06/07. 
Kontrakt: Randers HK til sommeren 2009

Baggrund for kåringen
Spillernes officielle kåringer er den traditionsrige prisuddeling, hvor afstemningen foretages af de danske håndboldspillere og for de danske håndboldspillere og håndboldspillerne i de danske ligaer.

Som Bo Spellerberg, Kolding IF (Årets Mandlige Håndbold Spiller 2005/2006) udtaler:
Det ærefulde ved spillernes officielle kåringer er, at det er ens egne kollegaer, altså håndboldspillerne, der bestemmer og ikke en ukendt jury. Den bedste blåstempling, man kan få, må være en blåstempling af sine kollegaer.

Det er Håndbold Spiller Foreningen, der har forestået afstemning blandt spillerne i den danske Dame Liga, 1. division og de udlandsprofessionelle.

Årets Kvindelige Håndboldspiller i 1. division er en ny titel, Håndbold Spiller Foreningen indførte i sæsonen 2006/2007 for at sætte større fokus på 1. division, hvor der er en del talenter, der spiller rigtigt godt håndbold.