Herrelandsholdet støtter damelandsholdet

Udmelding fra Herrelandsholdet i håndbold: Herrernes forhandlingsudvalg har nu drøftet forhandlingerne mellem damelandsholdet og DHF, og fastholder en massiv opbakning til damelandsholdet. 

Pressemeddelelse, 21/12-2007

Lars Christiansen udtrykker herrernes opbakning på denne måde:

"Herrerne bakker fuldstændigt op omkring damelandsholdet og stiller sig meget uforstående over, at man vil straffe damerne for en misset kvalifikation når man nu siden 1993 har opbygget et kæmpe brand i Danmark og internationalt for danske håndbold."

Det er herrelandsholdets opfattelse, at damelandsholdet naturligvis ikke har mistet værdien på grund af en enkelt misset kvalifikation. Herrelandsholdet forstår slet ikke udtalelser fra det forbund, der nyder godt af og bør støtte op om de værdier, der er skabt i stedet for at tale om, at man skal starte fra scratch. Det er en uforståelig og uforklarlig nedvurdering af DHF´s eget produkt, som herrelandsholdet ikke kan se gavner nogen.

Herrelandsholdet har forstået på DHF, at en af begrundelsen for den store lønnedgang skulle være, at man i stedet vil bruge pengene på talentudvikling.

Til det udtaler Bo Spellerberg:

"Herrelandsholdet mener, at der i dag på både dame- og herresiden er en fremragende talentudvikling i DHF regi, hvilket de seneste mange års præstationer på både dame- og herresiden på ungdoms- og seniorniveau har vist. Vi kan derfor ikke forstå, at der er et behov for så omfattende omfordelinger af DHF´s økonomiske midler til skade for de spillere, der ofrer så meget tid og energi på at deltage på landsholdet."

Herrelandsholdet vil ikke skabe uro her forud for EM slutrunden, hvor holdet naturligvis vil gøre sit bedste og yde en professionel indsats. Så snart EM slutrunden er overstået ønsker herrelandsholdet dog at komme i dialog med DHF om den fremtidige landsholdsaftale også for herrelandsholdet.

Slutteligt udtaler Lars Christiansen:

"Grundlæggende ønsker vi ligeløn for lige arbejde/præstationer og det er ikke det, damerne er blevet tilbudt."

 

På herrelandsholdets vegne

Lars Christiansen                                      Bo Spellerberg