Håndbold Spiller Foreningen vil tilbyde agenthjælp

Agentlicensordningen i dansk håndbold ophører, og derfor finder Håndbold Spiller Foreningen det nødvendigt at tilbyde agenthjælp.

Nyhed, 14/5-2012
   
I fredags blev det offentliggjort, at Udvalget for Professionel Håndbold har besluttet, at den agentlicensordning, som Dansk Håndbold Forbund i samarbejde med Divisionsforeningen Håndbold indførte i 2010, ophører med at eksistere fra udgangen af denne sæson.
 
Licensordningen blev indført for at sikre, at handel og rådgivning med håndboldspillere i Danmark blev varetaget af personer med en uddannelse inden for området. Ordningen har ikke fungeret efter hensigten, hvorfor man vælger at afskaffe ordningen. Afskaffelsen af agentlicensen skaber ikke glæde i Håndbold Spiller Foreningen, og præmissen for at ophæve licensen vækker undren hos Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansen:
 
- Det svarer lidt til, at man vælger at afskaffe hastighedsbegrænsningerne på motorvejene, fordi man ved at nogle folk alligevel kører for stærkt. I vores optik skulle der en stramning og en større kontrol af agentreglerne til. Der skulle eksempelvis skrides ind overfor agentselskaber, der har folk tilknyttet til at udfylde agentopgaven uden at disse har den rette licens. Sådan har det set ud i lang tid, og måden reglerne omgås på, er ved at man får en uautoriseret agent til at stå for alt det indledende arbejde. Når kontrakten så skal godkendes hos DHF, så får man en agent med den godkendte licens til at skrive under på kontrakten.
 
- Med afskaffelsen af agentlicensen, står vi overfor en stor udfordring i forhold til at hjælpe spillerne. Spillerne har ikke nogen sikkerhed for at den rådgivning, de modtager, er i orden og at rådgivningen lever op til de gældende regler. Som håndboldspillernes fagforening vil vi derfor arbejde på at få tilknyttet en agent hurtigst muligt. Det er vigtigt for spillerne, at have et sted de kan gå til, og hvor de ved at fagligheden og troværdigheden er i top. Med de erfaringer og kompetencer Håndbold Spiller Foreningen har opbygget siden etableringen i 90’erne, så er jeg ikke i tvivl om, at mange spillere vil tage godt i mod vores kommende tiltag, afslutter Michael Sahl Hansen.