Torsten Laen - Professionel håndboldspiller og nyuddannet cand.scient. i Idræt og Erhvervsøkonomi

I kølvandet på den netop afsagte kendelse i fodboldverdenens feriepengesag, følger et naturligt øget fokus på feriepengebetalinger blandt håndboldspillere. Det skal derfor slås fast, at sagen ikke får noget sidestykke inden for håndbold.

Nyhed, 12/9-2012 

I håndboldsporten er der styr på det med at afregne løn til ferien. Feriepengesagerne er ganske få, og i modsætning til flere af landets fodboldklubber, kan de danske håndboldklubber slappe af, da det formentligt vil blive ved med at være sådan. 

I den forbindelse har direktør Michael Sahl Hansen udtalt følgende til tv2sport.dk: - Nu har fodboldsagen kørt i lang tid, og vi har kigget rundt omkring og husket spillerne på, at de skal have deres penge. I det store hele afregnes spillerne korrekt.

Han påpeger samtidig visse betydelige forskelle på håndbold og fodbold, når det drejer sig om kontrakter og feriepenge. 

- Vi har ikke en overenskomst på samme måde endnu. Der bliver ikke handlet håndboldspillere på samme måde, men vi har da set feriepengesager de senere år, hvor klubber ikke har gjort det efter ferieloven, siger Michael Sahl Hansen.

Sagen der har medvirket til det øgede fokus blandt håndboldspillere, blev afsagt i tirsdags og betyder i første omgang, at tre spillere fra Brøndby - Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson - skal have efterbetalt feriepenge.