Horsens-spillere endelig løst fra deres kontrakter

Efter at have været fanget i ingenmandsland i over en måned er de nu forhenværende spillere fra Horsens Håndboldklub A/S løst fra deres kontrakter. Det afgjorde DHF's voldgiftsret i dag.

Nyhed, 2/9-2011

Sagen om de nu forhenværende Horsens-spillere nåede at udvikle sig til lidt af et gidseldrama. Siden slutningen af juli har spillerne ikke kunnet komme til træning, og i starten af august fik Horsens Håndboldklub A/S frataget licensen til at spille i 1. division. Tilbage stod spillerne uden løn, uden turnering, uden mulighed for at træne – og uden mulighed for at fortsætte håndboldkarrieren andetsteds. Juridisk var de stadig bundet til Horsens Håndboldklub A/S. Spillerne bad derfor Håndbold Spiller Foreningen om assistance. Efter forgæves forsøg på at komme i dialog med ejeren af Horsens Håndboldklub A/S gik HSF til Håndboldens Voldgift og påpegede, at der er tale om kontraktbrud fra klubbens side.

Voldgiften har i dag givet HSF og spillerne medhold. Afgørelsen lyder, at spillerne er løst af deres ansættelsesforhold til selskabet, og det står dem dermed frit for at indgå kontrakter med andre klubber.  
Og det er noget, der vækker begejstring i Håndbold Spiller Foreningen. Direktør Michael Sahl Hansen udtaler:

"Det er dejligt, at spillerne nu er blevet fritstillet, så de hver især kan komme videre med deres håndboldkarriere. Det som spillerne har været udsat for er fuldstændigt uanstændigt, og det har været en hård periode for spillerne. Heldigvis har vi kunne hjælpe til, så spillerne nu er fri af deres ansættelsesforhold med Horsens Håndboldklub A/S. Samtidig sker det tids nok til, at de involverede spillere allerede kan spille kamp i weekenden. Næste øvelse for os bliver at forfølge de økonomiske tab, som spillerne har haft ved at Horsens Håndboldklub A/S har ageret som de har". 

Han glæder sig også over voldgiftsrettens håndtering af sagen:

"Håndboldens Voldgift har vist at systemet fungerer, og det ikke accepteres at en klub agerer uansvarligt og hensynsløst overfor de spillere, som klubben har et ansættelsesforhold med".

For yderligere kommentarer, kontakt Michael Sahl Hansen på tlf. 40 18 75 10.