HSF støtter stærk protest i den spanske liga over manglende løn

Ligakampen i mellem Amaya Sport San Antonio og Ademar Leon startede på en særdeles mærkværdig måde. Efter et sekund tog hjemmeholdet en timeout i en protest over manglende udbetaling af løn.

Nyhed, 23/3-2012

I de seneste seks til otte måneder har Amaya Sport San Antonio (tidl. Portland San Antonio) ikke udbetalt løn til sine spillere. Efter talrige forsøg på at gøre opmærksom på problemet igennem pressen og henvendelser til bestyrelsen, fik det holdet til at skride til handling og benytte sin ene timeout i kampens første sekund. Udviklingen er særdeles problematisk, og protestaktionen bliver støttet af Håndbold Spiller Foreningen:
 
- Det er en stærk måde at gøre opmærksom på problemet, og vi støtter i den grad den spanske håndboldspillerforening og de ramte spillere. Det er fuldstændig urimeligt, at spillere der møder op hver dag og yder en indsats for sin klub, ikke modtager løn. I relation til forholdene i Danmark, så er det vigtigt, at der kommer styr på de økonomiske krav, der stilles til klubberne, men et mindst lige så essentielt område, der skal på plads er aftaleretten klub og spiller imellem. Vi har en aftale med DHF og Divisionsforeningen om, at dette skal være på plads inden den nye sæson, så det har vi store forventninger til. Det er vigtigt for vores medlemmer, at de får en aftaleret, og det er de meget opsatte på bliver en realitet, samtidig vil det være med til at sikre at klubberne spiller efter de samme regler, også uden for håndboldbanen, udtaler Michael Sahl Hansen, direktør i Håndbold Spiller Foreningen. 
  
Du kan se protesten HER. (link til den spanske avis Marca)