ILO: Fuld støtte til ny international organisation for sportsudøvere

Generaldirektør for ILO, Juan Somavia, gav i går sin fulde opbakning til den nye internationale paraplyorganisation for spillerforeninger på et møde med den internationale fagforening Uni Global Union.

Nyhed, 24/11-2011

ILO (den internationale arbejdsorganisation) bakker 100 procent op om den nye internationale paraplyorganisation, der skal styrke sportsudøveres position på globalt plan. Sådan lød meldingen fra ILO’s generaldirektør Juan Somavia på gårsdagens møde med Uni Global Union (den internationale fagforening) i ILO’s hovedkvarter i Genève.

”ILO bakker op om dette vigtige nye initiativ. Sportsudøvere har ret til at blive hørt på globalt plan. Vi må ikke glemme, at sport er deres levebrød. De er også arbejdstagere, og vi bør stræbe efter at sikre dem de samme rettigheder og samme beskyttelse som arbejdstagere inden for andre sektorer,” udtalte Somavia.  

Og det vakte begejstring hos generalsekretær for Uni Global Union, Phillip Jennings, som glæder sig over udsigten til i ILO at få sig en stærk allieret i kampen for sportsudøveres rettigheder:

”ILO er hjemsted for solidt arbejde, partnerskab og social dialogue (dialog og forhandlinger mellem arbejdsgivere og arbejdstagere). Disse tre principper skal være grundlaget for vores ageren i sportsverdenen på alle planer, lige fra græsrodsniveau til styringsorganerne, herunder IOC (den Internationale Olympiske Komité). Vi glæder os over, at 
ILO anerkender betydningen af denne nye platform for verdens spillerforeninger.”

Den nye platform blev etableret i sidste uge, da repræsentanter for mere end 100 spillerforeninger verden over enstemmigt vedtog at slutte sig sammen i en ny paraplyorganisation under det første World Athletes møde i UNI Global Unions hovedkvarter i Nyon.