Ingen aftale mellem DHF og herre A landsholdet

DHF bryder løfte over for herre A landsholdet.

Pressemeddelelse, 4/6-2009

Inden VM slutrunden i Kroatien i januar måned i år viste vi herrelandsholdsspillere DHF den tillid at spille slutrunden selv om vi ikke havde forhandlet en aftale endeligt på plads. Vi blev i den forbindelse lovet, at forhandlingerne ville blive genoptaget umiddelbart efter slutrunden og, at DHF åbent ville fremlægge de økonomiske rammer omkring herrelandsholdet. DHF takkede os i den forbindelse varmt for at have vist dem tillid.

Vi finder det derfor meget useriøst og et brud på den tillid, der bør være mellem DHF og os landsholdsspillere, at DHF nu er løbet fra disse løfter. Vi har ikke kunnet få indsigt i de nødvendige tal og aftaler, som vi er blevet lovet.

Vi vil meget gerne forhandle videre. Vi er klar til at lave en aftale med en rimelig honorering for deltagelsen på landsholdet. Men status er altså, at der i øjeblikket ikke er nogen aftale mellem os og DHF, og at vi ikke kan få DHF til forhandlingsbordet.

I den forbindelse udtaler Kasper Hvidt:
"Vi vil hjertens gerne spille på det danske herrelandshold, men det skal være på rimelige vilkår, som Håndbold Spiller Foreningen hjælper os med at forhandle på plads. Vi har i mange år ofret en masse for landsholdet, og det er vi også parate til fremover".

"Vi er med til at generere store indtægter til håndboldsporten, indtægter som vi vil have en rimelig andel af, da vi har store omkostninger ved vores deltagelse i diverse samlinger og markedsføringsmæssige tiltag."

Nogle af de afsavn, som spillerne har i forbindelse med landsholdsdeltagelsen er:
1. Problemer med uddannelse:
En landsholdsspiller har svært ved at gennemføre en uddannelse eller er meget lang tid om uddannelsen. En landsholdsspiller er mest med landsholdet i eksamensperioder. Når spilleren er med landsholdet, har andre håndboldspillere fri.  

2. Familie:
Det er hårdt for en landsholdsspillers familie at undvære mand/far i de ca. 50 dage om året, hvor landsholdsspilleren er væk. Flere og flere af herre landsholdsspillerne har små børn.

3. Kortere klubkarriere:
En landsholdsspiller mister ca.2-3 år af deres normale klubkarriere, da det er en hård belastning på kroppen at spille hele året rundt.

4. Ekstra arbejde:

At spille på landsholdet betyder ikke, at klubben forventer mindre af en landsholdsspilleren. En landsholdsspiller arbejder altså mere end andre spillere.

For yderligere kommentarer kan Kasper Hvidt kontaktes.

Med venlig hilsen

Håndbold Spiller Foreningen

På vegne af

Herrelandsholdet