Islandsk spiller fyret for at tage til VM

Målvogter Gudny Jenny Asmundsdottir fik en fyreseddel, fordi hun valgte at tage med til VM. Hendes nu tidligere arbejdsgiver er sponsor for det islandske landshold.

Nyhed, 9/12-2011

Når Island i aften møder Kina, bliver det med Gudny Jenny Asmundsdottir i truppen. Den islandske keeper valgte at tage med resten af landsholdet til VM, og for det kvitterede hendes nu tidligere arbejdsgiver med en fyreseddel. 

"Jeg har mistet jobbet på grund af det her, men det er ikke noget jeg angrer. Jeg har drømt om det, siden jeg startede med sport. Vores herrehold har ved VM, OL og EM vist, at håndbold er noget, vi kan," udtaler Gudny Jenny Asmundsdottir til tv2sporten.no.

Asmundsdottir kunne ikke få fri til at spille i Brasilien. Så blev hun kort før slutrunden fyret fra sit arbejde i finansafdelingen i firmaet Nyherji. Fyringen har vakt stor harme i det islandske håndboldforbund – ikke mindst fordi Nyherji er en af landsholdets sponsorer.

"Vi hørte først om det, da skaden var sket. Ingen skal sættes i sådan en situation, hvor man skal vælge mellem sit arbejde og at repræsentere sit land. Det bør være en ære for ethvert firma at have en islandsk landsholdsspiller ansat," lyder det fra forbundets formand Knutur Hauksson til det islandske medie RUV. "Vi har holdt et møde med Nyherji om situationen, men det var allerede for sent," fortsætter formanden.

Hos Nyherji afviser man, at afskedigelsen af Asmundsdottir skyldes, at firmaet ikke ville give hende fri til at deltage ved VM. Ligeledes afvises det, at fyringen har noget at gøre med, at Asmundsdottir nogle måneder forinden takkede nej til en forfremmelse. 

"Hendes chef talte med hende i november, og fortalte hende at hendes arbejdsopgave ville blive mindre i det kommende forår, og at det ville være bedst for hende, at kigge efter noget nyt. Vi skulle fyre 200 medarbejdere," siger direktør, Thordur Sverrisson, til RUV.

En af dem blev altså Asmundsdottir, der ligesom det islandske håndboldforbund, ikke mener hun er blevet helt retfærdigt behandlet:

"Jeg synes, det var tarveligt gjort, men jeg må leve med afgørelsen. Jeg skal nok få et nyt job," siger målvogteren.