Kia Motors Årets Mandlige Håndboldspiller i 1. division 2007/2008

Kia Motors Årets Mandlige Håndboldspiller i 1. division bliver hædret i pausen af kampen mellem KIF Kolding og Viborg HK den 2. april 2008 kl. ca. 22.40. Vinderen får overrakt blomster og pokal af Louise Svalastog, bestyrelsesmedlem i Håndbold Spiller Foreningen og et billede fra Mogens Lyngsø, Kia Motors.

Pressemeddelelse, 1/4-2008

Årets Mandlige Håndboldspiller i 1. division 2007/20082008 præsenteret i fællesskab med KIA MOTORS er:

Lasse Kronborg, Faaborg HK

Det sidste år har været en rutchebane af fede oplevelser. Vi har virkeligt bevist, at vi hører hjemme i denne række. Både overfor vores fantastiske tilskuere og sponsorer men også overfor os selv. At jeg så har ramt den bedste sæson klubmæssigt nogensinde er bare kæmpe bonus.  Jeg har før været præget af skader, men uden dem har jeg kunnet træne og spille langt de fleste kampe, og det har udviklet mig enormt” siger Lasse om den seneste sæson.

Kåringen er et kæmpe skulderklap. Det er de andre spillere fra rækken og ligaen der har stemt. De har anerkendt det stykke arbejde, jeg har lavet på banen og det er super at få et sådan cadeau” er Lasses kommentar til kåringen som Kia Motors Årets Mandlige Håndboldspiller i 1. division 2007/2008


Mine ambitioner for fremtiden er håndboldmæssigt at blive ved med at udvikle mig, Bevise at det ikke bare var et lucky punch at Fåborg HK ligger, hvor de gør og så til sidst, at komme til at spille Ligahåndbold igen. Uden for håndbolden er min helt store ambition at bliver færdig med min uddannelse, hvor jeg læser til lærer på Skårup Seminarium” siger Lasse om sine ambitioner for fremtiden.

Stemmerne fordelte sig således

Årets Mandlige Håndboldspiller i 1 division 2007/2008

1    Lasse Kronborg, Faaborg HK, 39,7 %
2    Nikolaj Mehl, Lemvig Håndbold, 21,6 %
3    Lasse Jakobsen, TM Tønder, 15,3 %
4    Morten Nyberg Kristensen, Ajax Heroesm, 11,7 %
4    Morten Thrane, Ajax Heroes, 11,7 %


Håndbold Spiller Foreningen ønsker Lasse tillykke!

 

Fakta Lasse Kronborg

Alder: 23 år
Højde: 193 cm
Vægt: 94 kg
Nationalitet: Dansk
Tidligere klubber: Tved, Svendborg TGI, GOG Svendborg TGI
Kampe og mål i 1.div. 2007/08: 21 kampe 129 mål. (pr 19/3 2008)
Landskampe:
- Y:11
- U: 45
Titler:
VM guld med U-landsholdet 2005
Kontrakt: Under forhandling


Baggrund for kåringen
Spillernes officielle kåringer er den traditionsrige prisuddeling, hvor afstemningen foretages af de danske håndboldspillere og for de danske håndboldspillere og håndboldspillerne i de danske ligaer.

Som Bo Spellerberg, Kolding IF (Årets Mandlige Håndbold Spiller 2005/2006) udtaler:
Det ærefulde ved spillernes officielle kåringer er, at det er ens egne kollegaer, altså håndboldspillerne, der bestemmer og ikke en ukendt jury. Den bedste blåstempling, man kan få, må være en blåstempling af sine kollegaer.”

Det er Håndbold Spiller Foreningen, der har forestået afstemning blandt spillerne i den danske Dame Liga, 1. division og de udlandsprofessionelle.

Årets Mandlige Håndboldspiller i 1. division er en ny titel, Håndbold Spiller Foreningen indførte i sæsonen 2006/2007 for at sætte større fokus på 1. division, hvor der er en del talenter, der spiller rigtigt godt håndbold.