Konkurrencemenneske? - Du får konkurrence om dit fremtidige job!

Flere og flere unge tager i dag en videregående uddannelse, og regeringens målsætning er derfor blevet hævet. Læs uddannelsesministerens kommentarer nedenfor.

Pressemeddelelse, 12/1-2012

Direktør i 4player, Rasmus N. Haagensen fremhæver, at du som elitesportsudøver har særlige kompetencer at byde ind med i konkurrencen om de fremtidige jobs, men uddannelse vil være den afgørende konkurrenceparameter: 
 
- I 4player's individuelle rådgivning, på klubbesøg, gennem Job4players CV-database og i vores netværksmøder i Sportsalumni.dk sætter vi fokus på at formulere de unikke kompetencer, som elitesportsudøvere besidder og skal anvende i konkurrencen om fremtidige jobs. Vi ønsker at støtte udøverne i at sælge sig selv på ord som eksempelvis "målrettet", "disciplineret", "teamplayer", "udholdende" og "en vindertype". Alle elitesportsudøvere kan sætte "billeder" på disse ord, som i langt de fleste tilfælde har højere salgsværdi end hos andre mennesker. Men den gave kan ikke udnyttes, hvis der ikke også fyldes uddannelse i rygsækken. De særlige kompetencer skal gerne være noget ekstra, vi kan byde ind med. Så vi opfordrer elitesportsudøvere til at tage sig en videregående uddannelse sideløbende med sportskarrieren, hvor man ofte har meget fritid, men ikke så meget frihed. Derfor arbejder vi naturligvis også for mest mulig fleksibilitet for elitesportsudøvere i uddannelse. 
 
I de kommende dage modtager 56.000 unge et brev med en opfordring til at gå i gang med en uddannelse, oplyser Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse. Brevene sendes som led i kampagnen søguddannelse.nu og understøtter regeringens målsætning om, at 60 procent af alle unge skal have en videregående uddannelse. 
Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over, at flere er i uddannelse, og at der derfor sendes færre breve end i 2011. Han fremhæver, at Danmark har brug for højtuddannet arbejdskraft i fremtiden, og at endnu flere skal i gang med en uddannelse.

– En god uddannelse er det bedste fundament for beskæftigelse i fremtiden, og regeringen har en målsætning om, at flere unge får en videregående uddannelse, og at færre falder fra. Jeg vil derfor opfordre de unge til at søge flere forskellige uddannelser og være åbne for at søge i flere landsdele, så de udvider deres muligheder for hurtigt at komme i gang. Heldigvis er der flere og flere, der vælger at læse videre, men vi skal have endnu flere med på vognen. Selvom drengene har hentet ind på pigerne, halter de stadig efter, og jeg håber særligt, at drengene vil tage imod denne opfordring. Uddannelse betaler sig, og den økonomiske krise er en god anledning til at begynde på en videregående uddannelse, siger Morten Østergaard.

Fire år efter eksamen er væsentlig flere drenge end piger ikke i gang med en videregående uddannelse. Den seneste opgørelse viser dog, at 47 procent af drengene forventes at få en videregående uddannelse mod 60 procent af pigerne. Det er flere end i 2011, hvor tallene var henholdsvis 42 og 57 procent.