Kun én uge til frist på kvote 2

Der er frist på kvote 2 kl. 12 den 15. marts. Det har relevans for dig, der har en mindre god studentereksamen, HF eller lignende og gerne vil i gang med en videregående uddannelse, som har et for højt gennemsnit til, at du kan blive optaget via kvote 1.

Nyhed, 8/3-2012

Der er sidste frist for ansøgninger på kvote 2 den 15. marts kl. 12, hvor uddannelserne kigger mindre på karaktergennemsnit end ved ansøgninger på kvote 1 til sommer (5. juli kl. 12). Det kan især have relevans for dig, der dyrker sport på eliteplan, og som kan udnytte de specielle kompetencer, du besidder.
 
Nogle uddannelser, fx journalistuddannelserne i Odense og Århus, optager kun i kvote 2 med sidste frist 15. marts, mens andre uddannelser optager mange studerende på kvote 2 – fx idræt og sundhed på Syddansk Universitet i Odense, hvor 80 % af ansøgerne optages i kvote 2, og lægestudiet på samme universitet, hvor 50 % bliver optaget i kvote 2. 
 
Man kan stadig komme ind på mange uddannelser med et lavt gennemsnit fra studentereksamen og HF, men især i Københavnsområdet er det blevet sværere at blive optaget med et lavt gennemsnit, fordi mange unge vil studere i København. Det er væsentligt nemmere de fleste andre steder i landet.
 
Studér online
Med Study4player Online Academy tilbydes en række uddannelser desuden online. Det giver dig stor fleksibilitet og sikrer, at du kan få passet din uddannelse ind sammen med din sportskarriere. 
 
Uddannelserne, der udbydes online, er:

  • Fysioterapeut på UCC Nordsjælland

Professionsbachelor der giver viden om krop og bevægelse, herunder behandling og forebyggelse af muskel og ledsmerter. For dig der eksempelvis er interesseret i at arbejde med genoptræning af patienter eller beskæftige dig med sundhedsfremme, rehabilitering og behandling af fysiske skader.

  • HF enkeltfag (VUC.nu / VUC Sønderjylland)

Stort udbud af forskellige enkeltfag, der kan læses som fjernstudie. Fagene dækker over Billedkunst, Biologi, Dansk, Design, Engelsk, Erhvervsøkonomi, Filosofi, Fysik, Geografi, Historie, Innovation, Kemi, Matematik, Psykologi, Religion, Samfundsfag og Tysk.

  • Personlig kommunikation og branding (IBC Kurser, Kolding)

En 3 måneders uddannelse der lærer dig at kommunikere klart og effektivt, så du for alvor brænder igennem hos modtageren. Du får indsigt i branding som værktøj til at arbejde bevidst og målrettet med din egen personlige profilering, klubbens image - og din videre karriere.

  • Sport Management (UCN, Aalborg)

Professionsbachelor hvor du kan kombinere din passion for sport og events med en veludviklet forståelse for de forretningsmæssige mekanismer inden for sport, event- og fritidssektoren. For dig der gerne vil arbejde ‘bag kulissen’ i sport- og/eller eventbranchen.

  • Lærer (UC Syddanmark, Haderslev)

Kvalificerer dig til at arbejde på folkeskoler, privatskoler, efterskoler m.fl., og kombinerer faglige og pædagogiske fag. Du får viden om de fag, du skal undervise i, og lærer at formidle din faglige viden til børn og unge på forskellige klassetrin.


Læs mere her og se uddannelsernes online DNA her.
 
Hvis du vil have hjælp og råd angående din kvote 2-ansøgning, så kontakt Study4players rådgivere på 65 50 22 72 eller mail s4p@spillerforeningen.dk.
 
Læs mere på www.study4player.dk.