Kvindernes Europamesterskab I 2010 blev en seermæssig succes

966 timer med top håndbold, svarende til en stigning på 10 % i forhold til tidligere mesterskaber. Samt den højeste tilskuer-tilslutning nogensinde i Skandinavien, skriver Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Pressemeddelelse, 8/3-2011

Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) og Infront Sports & Media har frigivet tv-statistik for kvindernes Europamesterskab, som blev afholdt i Danmark og Norge i december 2010. Mere end 966 timers dækning og et samlet tv-publikum på over 335 millioner seere er et tydeligt positivt signal omkring populariteten af kvindehåndbold.

Specielt i Skandinavien hvor kampene med værtsnationerne satte tv-rekord. Det massive tilskuer-fremmøde, hvor omkring 220.000 tilskuere overværede kampene i Danmark og Norge, er det højeste tilskuerantal til en slutrunde i kvindernes Europamesterskaber nogensinde.    

Medie-dækningen steget med 10 %
Kvindernes Europamesterskab i 2010 blev sendt på 65 TV- og radiostationer i mere end 80 forskellige lande verden over. Den totale dækning på 966 timers transmission er en stigning på 10 % i forhold til EM-slutrunden i 2008. Dette viser en stigende interesse i kvindehåndbold fra medierne i deres generelle dæknings prioritering. Den øvrige mediedækning bestod af omkring 500 repræsentanter fra forskellige medier.

Stor popularitet i værtslandende
Igennem hele slutrunden var der en imponerende tv-seer tilslutning fra det Skandinaviske publikum. De første kampe som blev vist på henholdsvis TV2 Danmark og TV2 Norge nåede en imponerende markedsandel på henholdsvis 39 % og 49 %. I Norge nåede åbningskampen det højeste seertal nogensinde for en åbningskamp i en EM-slutrunde og i Danmark nåede det samlede seertal op på næsten 2 millioner, som fulgte Danmarks kampe. 
Finalen blev ligeledes den mest sete kvinde håndboldkamp i Sverige siden 2004.

Tendens mod intensiveret dækning
Herre og Kvinde EM-slutrunderne i 2010 nåede et samlet tv-publikum på omkring 1.35 milliarder – hvilket er en nedgang siden slutrunderne i 2008. Men samlet set var tv-dækningen på 2.666 timer, hvilket er en stigning på 34 % sammenlignet med slutrunderne i 2008. 

"Jeg er henrykt over at EHF’s flagskibs-turnering, Europamesterskaberne fortsætter med at begejstre og underholde ikke kun hal-tilskuerne, men også et stort antal seere bag tv-skærmen over hele verden. Succesen af kvindernes og mændenes Europamesterskaber i 2010 understreger ikke kun styrken og tiltrækningskraften fra Europamesterskabs-produktet i relation til det internationale sportsmarked, men også kvaliteten og professionalismen fra vores partnere, Infront og værtslandede Østrig, Norge og Danmark," udtaler EHF Præsident, Tor Lian.

Så samlet set må kvindernes Europamesterskab 2010 betegnes som en medie- og tilskuermæssig succes, hvilket er med til at fremme håndbolden generelt.