Matchfixing skal bekæmpes!

- Matchfixing er et problem, som vi i dansk håndbold skal tage meget alvorligt. Sådan udtaler formand i HSF, Lean Bach-Nielsen, efter en matchfixing skandale har ramt det franske storhold Montpellier.

Pressemeddelelse, 2/10-2012

- Det er alvorligt, hvad der sker i Frankrig pt. Det viser, at matchfixing er en meget alvorlig udfordring for idrætten, og det skal bekæmpes og bekæmpelsen skal prioriteres højt.

- Senere på ugen deltager Håndbold Spiller Foreningen i et møde i Kulturministeriet, hvor matchfixing er eneste punkt på dagsordenen. Jeg mener det er vigtigt, at man også fra regeringens side bidrager til, at problemet bliver bekæmpet, fortsætter Lean Bach-Nielsen.

- Som tingene er nu, så har vi ikke et system, der kan tage sig af matchfixing i dansk håndbold. Det skal vi se at få i en pokkers fart, for matchfixing kan sagtens slå ned her. Matchfixing styres af organiserede bander, som anvender vold og trusler til at påvirke et resultat. Jeg synes det er en kende naivt at påstå, at matchfixing ikke kan ske i Danmark. Selvfølgelig kan det ske her, det skal vi være bevidste om.

- HSF ønsker at være med til at tage ansvar for bekæmpelsen af matchfixing. Vi søger støtte til at køre kampagner, hvor vi kan klæde spillerne bedre på, så spillerne bliver mere bevidste om, hvordan de skal forholde sig og hvem de skal kontakte, hvis de presses ud i matchfixing. Samtidig vil jeg benytte anledningen til at opfordre vores medlemmer til ikke at spille på egne kampe, og generelt benytte sig af den sunde fornuft, når det handler om gambling, afslutter Håndbold Spiller Foreningens formand Lean Bach-Nielsen.