Mikkel Hansen kåret til verdens bedste håndboldspiller

Det blev danskeren der vandt titlen som World Handball Player of the Year 2011. Det er det internationale håndboldforbund, IHF, der står for uddelingen af den prestigefyldte pris.

Nyhed, 1/3-2012

Det er en kombination af en ekspertgruppe, diverse medier og fans der har valgt AG København spilleren som værende den bedste mandlige håndboldspiller i 2011. Landholdsprofilen opnåede 32 procent af stemmerne og vandt således med ti procents margin ned til sidste års vinder, Filip Jicha fra Tjekkiet. 
 
Året har budt på mange højdepunkter for den 24-årige spiller, heriblandt topscorertitel i AG København, mesterskab og pokal med samme klub. Ved VM i januar 2011 var han en af hovedkræfterne bag Danmarks sølvmedalje, og i samme turnering opnåede han fortjent en plads på All Star-holdet og topscorertitel. 
 
Dermed bliver spilleren med det fantastiske håndled, den første dansker til at vinde prisen på herresiden. Anja Andersen modtog hæderen hos kvinderne 1997. 
 
Hos kvinderne blev det også en skandinav der løb med den fornemme hæder. Den tidligere Aalborg DH spiller Heidi Løke vandt prisen.
 
Håndbold Spiller Foreningen ønsker Mikkel et stort tillykke med den fornemme hæder.