Movember - danskere gror overskæg for den gode sag

Håndbold Spiller Foreningen støtter op om Movember kampagnen. Mikkel Hansen, Lars Christiansen, Bo Spellerberg, Thomas Sørensen og Simon Kvamm går som ambassadører forrest og gror et overskæg i november til fordel for mænds sundhed.

Pressemeddelelse, 19/10-2011

Håndbold Spiller Foreningen støtter op om Movember kampagnen, der sætter fokus på mænds helbred. I Danmark er Mikkel Hansen, Lars Christiansen, Bo Spellerberg, Thomas Sørensen og Simon Kvamm blandt de ambassadører, der går forrest og gror et overskæg i november til fordel for mænds sundhed. 
HSF bringer her en pressemeddelelse fra Movember om kampagnen:

Se sundheden i øjnene!

Danskere gror overskæg for den gode sag

I november måned får overskægget et comeback blandt danske mænd. Den australske sundhedskampagne Movember, der er kendt for at opfordre mænd over hele kloden til at gro overskæg til fordel for mænds sundhed, kommer nu endelig til Danmark. Musikeren Simon Kvamm og håndboldspilleren Mikkel Hansen er blot to af de mange, der lægger ansigt til kampagnen og opfordrer alle danske mænd til at få overskæg i november – og se sundheden i øjnene.

19.10.2011: Australien, USA, Canada og England er blot nogle af de lande, der de seneste år har støttet op om den globale sundhedskampagne Movember, der bruger overskæg til at sætte fokus på mænds sundhed og indsamle midler til kampen mod prostatakræft og andre sygdomme, der hyppigt rammer mænd. Sidste år deltog over 450.000 personer på verdensplan, og i år forventes endnu flere at slutte sig til. Reglerne er simple: Opret en profil på movember.com, start glatbarberet den 1. november, gro et overskæg hele måneden og få din famille, venner og bekendte til at donere penge til dit overskæg. Pengene, der doneres, går til en global forsknings- og handlingsplan inden for prostatakræft, som er den mest udbredte alvorlige kræftform blandt danske mænd.

Overskæg på kendte læber
Internationalt har kampagnen mødt fantastisk stor opbakning fra kendte personligheder fra underholdnings- og sportsverdenen. Det samme er tilfældet i Danmark, hvor musiker, tv-vært og komiker Simon Kvamm går forrest. Han gror et overskæg og starter sin egen indsamling på movember.com.

”Mænd og helbred er et emne, som mange af os har en tendens til at glide af på. Men jeg har efterhånden oplevet flere venner og venners fædre få prostatakræft, så for mig gav det mening at hoppe med på de australske gutters spøjse idé om at gro et overskæg i november for at italesætte mænds sundhed. Man får hul på tabuet, for man bliver jo nødt til at forklare, hvorfor fanden man pludselig ligner Tom Selleck!” lyder det fra Simon Kvamm.    

Simon Kvamm får bl.a. følgeskab af håndboldspillerne Mikkel Hansen, Lars Christiansen og Bo Spellerberg. Mikkel Hansen udtaler:

”Jeg synes, det er vigtigt, at støtte op om en god sag som denne. Forhåbentlig kan jeg være med til at gøre en forskel og skabe opmærksomhed om Movember kampagnen".

Fodboldlandsholdets målmand Thomas Sørensen støtter også Movember kampagnen:

”Movember er en virkelig god idé og rigtig sjovt. Det er fedt, at Movember er nået til Danmark! Jeg vil gro et ’Mo’ og håber, at mine danske landsmænd vil joine mig og hjælpe med at skabe opmærksomhed og skaffe økonomiske midler til at støtte mænds sundhed!”

En række danske virksomheder, heriblandt Björn Borg, Arriva og Saxo Bank, bakker ligeledes op omkring kampagnen i løbet af november.


Sjov tilgang – seriøst budskab 
Alene i Danmark bliver 3.700 mænd hvert år diagnosticeret med prostatakræft, og med Movember kan alle være med til at rejse midler til forskning i prostatakræft samt sætte fokus på, at mænd skal være opmærksomme på deres helbred.

"Grundtanken med Movember er at bruge overskægget til at påvirke mænds holdninger og handlinger i forhold til deres egen sundhed. Ved at gro et overskæg gennem november måned er du rent faktisk med til at arbejde for, at mænd i Danmark og resten af verden går mere til lægen og får hurtigere diagnosticering samt bedre behandling af deres sygdomme”, lyder det fra Movembers officielle talsperson, Bill McIntyre, der er ansvarlig for lanceringen af kampagnen i Danmark.

Movember blev startet af en gruppe venner i Australien i 2003, men har hurtigt vokset sig stor med officielle kampagner i bl.a. England, Irland, USA, Canada, New Zealand, Spanien, Sydafrika, Finland, Holland, og Tjekkiet. Alene sidste år deltog mere end 447.000 mennesker på verdensplan, og de indsamlede mere end 55 millioner €.

movember.com kan du se mere om kampagnen, oprette en profil eller donere et beløb til en såkaldt ’Mo Bro’.

Movember kulminerer i en stor afslutningsfest for alle deltagere og interesserede d. 1. december på Bremen Teater i København.  

Yderligere information

Essencius, Gaute Parbo Niemann, (+45) 61 28 89 80 eller gpn@essencius.dk

Fakta

Om Movember

  • Movember er en sammentrækning af ordet mo (australsk slang for overskæg) og November. 
  • Hvert år i november beder Movember mænd over hele verden om at anlægge overskæg for at skabe opmærksomhed og indsamle vigtige midler til støtte af mænds sundhed. 
  • På verdensplan har Movember ambassadører som Kylie Minogue, Hulk Hogan, Muse, Ruud Gullit m. fl. 
  • På verdensplan har mere end 1 million mennesker deltaget i Movember 
  • Siden 2003 har Movember indsamlet 120 millioner euro til kampen mod prostatakræft

Pengene går til Movembers Global Action Plan (GAP), hvis mål er at accelerere forskningen i prostatakræft gennem et globalt forskningssamarbejde.


Om prostatakræft

  • I gennemsnit er der i Danmark 1 mand hver 8. time, der dør af prostatakræft
  • Prostatakræft er den hyppigst forekommende kræftsygdom blandt mænd i Danmark
  • I Danmark lever 20.100 mænd med prostatakræft 
  • I Danmark bliver 3.700 mænd hvert år diagnosticeret med prostatakræft. Det er mere end 10 mænd om dagen
  • I Danmark er der hvert år 1.120 mænd, der dør af prostatakræft.