Ny episode omkring 'målkendelse'

Diskussionen om at implementere tekniske hjælpemidler til at assistere dommerne er igen blusset op, efter kampen mellem Skjern og KIF Kolding hvor Skjern havde bolden over stregen i slutsekundet, men målet blev underkendt.

Pressemeddelelse, 3/3-2011

Diskussionen om at implementere tekniske hjælpemidler til at assistere dommerne er igen blusset op, efter kampen mellem Skjern og KIF Kolding hvor Skjern havde bolden over stregen i slutsekundet, men målet blev underkendt af dommerparret Mads Hansen og Martin Gjeding.

Denne episode kommer kort tid efter at et andet dansk dommerpar, Jens Nybo og Leif Poulsen har været i fokus i en lignende situation i Champions League opgøret mellem FC Barcelona og Rhein-Neckar Löwen, for ikke at dømme mål, fordi slutsirenen efter deres mening havde lydt før FC Barcelona scorede sejrsmålet mod Rhein-Neckar Löwen. 

”Kun teknologi kan være mere præcise end dommere. Jeg så helst, at man opsatte teknik, så målrammen blinker, når bolden passerer stregen”, siger Mads Hansen til spn.dk.

”Det er helt umuligt for dommerne at vurdere den slags. Men vi har nu nedlagt protest og så må vi se, om vi blev snydt”, siger Skjerns Claus Møller Jakobsen

Disse episoder åbner op for mere diskussion omkring hvorvidt dommerne skal have assistance i forbindelse med afgørende situationer i kampene. Det Europæiske Håndbold Forbund er kaldt til samråd og vil diskutere hvorledes lignende situationer kan undgås i fremtiden.