Nye regler i HåndboldLigaen og 1. division

DHF har vedtaget en række væsentlige ændringer i reglerne for denne sæson i HåndboldLigaen og i 1. division.

Nyhed, 19/9-2011

En ny sæson er i gang, og nye regler er indført. DHF har vedtaget følgende ændringer i reglementet for HåndboldLigaen og 1. division:


Semifinalekampe efter slutspil: Semifinalekampe spilles, efter slutspillet er afsluttet

EC-afgørelse: Vinderen af finale-, semifinale- og bronzekampe skal findes ved EC-afgørelse. 

Ingen deltagelse uden licens: Et håndboldselskab der har lånt licens til at spille i en bestemt turnering, kan ikke deltage i den række, hvis udlånet ophører. Så skal licensen gives tilbage til moderklubben. 

Flere spillere på kamprapporten: Antallet af spillere der maksimalt må benyttes i en kamp er nu øget til 16. 

Kamprapporten fastlægges tidligere: Den nye tilladelse til 16 spillere betyder også, at kamprapporten skal ligge klar tidligere. Man må ikke længere tilføje flere spillere på kamprapporten under en kamp, og den kan ikke ændres, når den først er afleveret til observatøren. Det skal i Håndboldligaen nu ske på teknisk møde, mens kamprapporten i 1. division skal afleveres senest 20 minutter før kampstart.

Harpiks på skoene tilladt: Reglen der tillader spillere i HåndboldLigaen at spille med harpiks på skoene er nu blevet permanent og kommer også til at gælde i 1. division

Ret til at se videooptagelser: Dommere får med de nye reglers ikrafttræden ret til at gense situationer, der har været årsag til diskvalifikation eller lignende på video, inden de indberetter kendelsen til disciplinærudvalget. 

Live kampe på storskærm: Det er nu tilladt at vise live signalet fra tv-transmitterede kampe på storskærm i hallerne.