Nye regler ved VM i Brasilien

Der er indført nye regler ved dette VM. Her er de væsentligste ændringer.

Nyhed, 29/11-2011

Når det danske damelandshold på lørdag spiller deres første kamp ved dette VM på de brasilianske breddegrader, kommer det til at ske efter nye regler. De vigtigste ændringer er:

Ingen mellemrunde Mellemrunden er afskaffet. Så i stedet for som ved tidligere slutrunder at spille sig videre fra den indledende gruppe til mellemrunden, går holdene nu direkte fra det indledende gruppespil til knald-eller-fald kampe: ottendedels-finaler, kvartfinaler etc. Fire ud af seks hold fra hver indledende gruppe går videre.

Tre timeouts til hvert hold Antallet af timeouts er øget fra to til tre: Hvert hold får nu mulighed for at tage tre timeouts per kamp – men man må højst tage to timeouts i en halvleg og kun én i de sidste fem minutter af en kamp.

Udskiftninger tilladt før hver kamp Et hold må skifte to af truppens spillere under VM. Udskiftningerne kan nu ske før hver kamp – i stedet for som tidligere efter indledende runde og de afgørende finalekampe. Arrangørerne skal blot informeres om en udskiftning om morgenen før næste kamp.