Per Bertelsen ny formand i DHF

Bestyrelsen i Dansk Håndbold Forbund valgte Per Bertelsen som ny formand mandag aften.

Nyhed, 29/11-2011

Efter Jan Boyes tragiske død den 22. oktober har DHF stået uden formand. Nu er en afløser valgt: forbundets hidtidige næstformand Per Bertelsen. Det vedtog DHF’s bestyrelse enstemmigt på det ekstraordinære repræsentantskabsmøde mandag aften i Horsens, hvor valg af formand og næstformand var eneste punkter på dagsordenen. Bertelsen bestrider posten frem til juni 2012, hvor formandserhvervet atter er på valg.  

DHF’s nye formand indledte gårsdagens møde med at mindes afdøde Jan Boye og opfordrede alle i dansk håndbold til at følge det spor, som Jan Boye i sin korte periode på formandsposten nåede at sætte. Med reference til tidligere præsident Ronald Reagans berømte ord fra Brandenburger Tor i 1987: "Hr. Gorbachov, riv den mur ned”, opfordrede Per Bertelsen til, at man i dansk håndbold – rent symbolsk – skal ”rive de to broer i Lillebælt og Storebælt ned" og finde frem til et åbent og frugtbart samarbejde landsdelene imellem, skriver DHF i en pressemeddelelse.  

Per Bertelsen har siddet som næstformand i forbundet siden repræsentantskabsmødet i sommer, hvor Jan Boye efter lodtrækning vandt formandsposten, som han overtog fra Per Rasmussen, der stoppede ét år før hans formandsperiode udløb.    

En ny næstformand skulle derfor også findes, og valget faldt i aftes på Carsten Grønmann Larsen. Hans næstformandsperiode udløber sommeren 2013. Carsten Grønmann Larsen er formand for DHF’s Eliteudvalg og har tidligere været formand for Københavns Håndbold Forbund.

Per Bertelsen har haft en lang række tillidsposter i både JHF og DHF gennem årene. Han startede som dommer i 1972 og har både været DT-dommer, bedømmer, DU-medlem JHF og påsætter inden han i 1998 blev formand for kreds 8. Siden fulgte bl.a. posten som arrangementschef i DHF, bestyrelsesmedlem og næstformand i DHF. Per Bertelsen er desuden administrerende direktør for Koldinghallerne.