Problematisk praktik fra DHF

I dansk håndbold er flere klubber økonomisk trængte og beder spillerne om at gå ned i løn. Dette har indtil nu været tilfældet i Slagelse fH, Nordkøbenhavn Håndbold, GOG Svendborg TGI A/S og Ajax København A/S.

Pressemeddelelse, 6/4-2009

DHF vil ikke medvirke i akkordordninger og kræver derfor deres fulde beløb til tilmeldingsgebyrer og dommerhonorarer m.v. Hvis klubberne ikke betaler pengene, så modregner DHF i klubbernes TV-penge, som klubberne har tjent på at sælge deres TV-rettigheder til TV-stationerne.

I alle disse sager har Håndbold Spiller Foreningen (HSF) rejst som krav, at DHF skulle medvirke til akkordordninger, da det må være alle kreditorer i en klub, der skal bidrage i et eller andet omfang for at redde klubberne/arbejdspladserne.

Hvis en klub går konkurs vil DHF´s ageren ikke være lovlig, og kurator vil gøre gældende, at kravet skal omstødes, hvorved DHF vil blive tvunget til at tilbagebetale beløbet.

I fodboldens verden har DBU erkendt, at sådanne modregninger ikke kan accepteres. Derfor er DBU kreditor i Konkursboerne efter Køge Boldklub A/S og FC Amager A/S.

Vi spillere har strakt os langt i forhold til at sikre, at der fortsat er en bæredygtig topklub på Fyn, og der havde vi egentlig også forventet hjælp fra DHF i den situation, vi stod i udtaler Kasper Jørgensen fra GOG Svendborg TGI A/S.

Og Kasper Jørgensen bakkes op af sine holdkammerater i GOG Svendborg TGI A/S, og sine kollegaer i Slagelse FH, Nordkøbenhavn Håndbold og Ajax København A/S.

I Nordkøbenhavn Håndbold svarede DHF´s tilgodehavende til ca. 50 % af vores lønnedgang. Vi må ærligt indrømme, at de penge kunne vi spillere godt have brugt. Vi valgte alligevel at gå markant ned i løn, fordi vi syntes, at det ville være hårdt for Håndbold Danmark, hvis der snart ikke er nogle håndboldklubber på Sjælland med et rimeligt niveau - en stor del af talenterne kommer jo oprindeligt herovre fra udtaler Mikkel Bagger fra Nordkøbenhavn Håndbold.

I Håndbold Spiller Foreningen er vi i forbindelse med de mange henvendelser om lønnedgang i håndboldklubber blevet opmærksomme på denne problematiske praktik fra DHF´s side, og vi forventer og håber, at DHF hurtigt ændrer dette og foretager indbetaling til de klubber, der har fået modregnet i TV-penge og accepterer en akkordordning i de øvrige klubber udtaler Torben Vinther, formand i Håndbold Spiller Foreningen.

For yderligere spørgsmål kontakt: 
Torben Vinther, 20 21 00 11
Kasper Jørgensen, 22 80 48 35