PLANLÆG FREMTIDEN

Det kan være fristende for elitehåndboldspillere at leve i nuet og nyde livet uden at tænke på, hvad der skal ske den dag karrieren stopper. Det forståeligt, at man har et stort fokus på håndboldkarrieren og at det derfor kan være vanskeligt at fokusere på andet end det, men selvom håndboldlivet har givet mange oplevelser og fordele, er det ikke realistisk at leve af dem resten af livet.

Det er en stor omvæltning, at stoppe som professionel håndboldspiller. Når man har brugt en stor del af tiden på at være håndboldspiller, kan det være svært at opbygge en ny identitet hvor håndbold ikke er i centrum. For at gøre omvæltningen nemmere, så anbefaler vi, at du begynder at tænke på livet efter håndbolden allerede imens du spiller. Overvej din fremtid, tænkt grundigt over hvilke kompetencer du har, og hvad du vil.

Som håndboldspiller har du opbygget mentale evner, som viljestyrke, sejrsvilje, høj arbejdsmoral og ambitioner. Disse er værdifulde egenskaber, som er eftertragtede på arbejdsmarkedet, men det er ikke egenskaber, der alene skaffer et arbejde. Det er derfor vigtigt, at du inden håndboldkarrieren er slut, har skaffet de nødvendige kvalifikationer til, at kunne fortsætte i en karriere der vil udfordre og udvikle netop dig. Det er også fornuftigt, at gøre dette tidligt, da håndboldkarrieren, på grund af skader, kan slutte før end hvad du forventede.

Alt dette kan være svært og til det formål kan Håndbold Spiller Foreningen, i samarbejde med STUDY4PLAYER, JOB4PLAYER og SPORTSALUMNI.dk, tilbyde dig rådgivning og hjælp til at starte vejen til en civil karriere i god tid.