Kan du ikke holde dig fra Twitter? Læs Personlig kommunikation og branding

Søgningen til de videregående uddannelser via kvote 2 er større end nogensinde. Det er især erhvervsakademierne og de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, der får stigende opmærksomhed.

Nyhed, 23/4-2012

Søgningen til de videregående uddannelser gennem kvote 2 var ved ansøgningsrunden den 15. marts 2012 historisk stor.
39.000 unge har søgt ind på en videregående uddannelse. Det er to procent flere end på samme tidspunkt i 2011, som også var et rekordår. Det viser en ny opgørelse fra Uddannelsesministeriet.
Det er især erhvervsakademiuddannelserne, der er steget i popularitet. Men der er også sket en stigning i antallet, der søger ind på de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser på universiteterne, som tidligere har haft svært ved at fylde pladserne op.

Søgningstallene tyder på, at ansøgerne er blevet mere realistiske i deres valg og i højere grad søger ind på uddannelser med gode muligheder for at blive optaget og gode muligheder for at få job efter endt uddannelse. For eksempel er der sket et fald i søgningen til arkitektuddannelsen, mens der er sket en tilsvarende stigning på uddannelserne til designteknolog og multimediedesigner.

Læs hele pressemeddelelsen fra Uddannelsesministeriet HER.