Årets Kvindelandsholdsspiller 2011/2012 - Christina Pedersen

Efter en afstemning blandt spillerne i den danske kvindeliga, 1. division og de danske udlandsprofessionelle er Christina Pedersen for anden gang på tre sæsoner lørdag blevet kåret som Årets Kvindelandsholdsspiller 2011/2012.

Pressemeddelelse, 2/6-2012

29-årige Christina Pedersen, der efter to sæsoner hos Viborg HK, efter sommerpausen igen vender hjem til København, fik også titlen i sæsonen 2009/2010, mens hæderen sidste år tilfaldt Camilla Dalby fra Randers HK.
 
Christina Pedersen – ”P” i daglig tale - fik sin debut på A-landsholdet allerede som 19 årig i 2002, men hun måtte vente fem år, før hun kunne betragte sig selv som fast inventar på holdet. I disse dage nærmer hun sig så med hastige skridt en milepæl i form af 100 landskampe, idet EM-kvalifikationskampen mod Slovakiet onsdag var hendes 98. optræden for Danmark. Og i den kamp førte hun endnu et bevis på, hvor værdifuldt det er for et håndboldhold at have en stærk keeper, når de vigtige resultater skal hentes hjem.  
 
Talentet har altid været der hos københavnerpigen, der med sine 181 centimeter har en fin rækkevidde og når man dertil lægger både hurtighed, smidighed og et glimrende blik for spillet får man en keeper med solide fysiske forudsætninger.
Herudover er Christina Pedersen mentalt uhyggeligt stærk og hendes evne til at fokusere og analysere gør hende til en endog meget besværlig målvogter at stå over for, hvilket hun har vist adskillige gange - ikke mindst i slutrundesammenhæng.
 
Udover sine åbenlyse evner på håndboldbanen er Christina Pedersen sideløbende med karrieren tæt på at have gennemført sit jura-studium, ligesom hun i flere år har siddet i bestyrelsen for Håndbold Spiller Foreningen, hvor hun har titel af næstformand. 
- Jeg er både utroligt glad og umådeligt stolt over at være blevet tilkendt denne hæder, siger Christina Pedersen, 
- Det er det optimale skulderklap, når egne kolleger på den måde anerkender ens indsats – og i denne forbindelse er jeg ekstra glad, fordi jeg efter ikke at have været med til sidste sommers VM-kvalifikationskampe mod Polen har kæmpet mig op på et niveau, som mine kolleger belønner med denne titel. Det er virkelig stort.
 
 Hos landsholdets sponsor, GF Forsikring, er man begejstret over valget.
- Kåringen som Årets kvindelige landsholdsspiller er et flot kollegialt skulderklap til Christina Pedersen, som vi ønsker stort tillykke. For os i GF Forsikring er det en særlig ære at være med til netop denne kåring, hvor vinderen som bekendt vælges af spillerne selv. Det understreger nogle af de positive værdier i håndbolden, vi som hovedsponsor for kvindelandsholdet bakker op om , siger Rikke Skovlund, marketingchef i GF Forsikring.
 
Christina Pedersen fik overbragt hæderen af netop Rikke Skovlund, af Kresten Blæsild fra Håndbold Spiller Foreningen samt af Carsten Grønmann Larsen, næstformand i Dansk Håndbold Forbund.
 
Tillykke til Christina Pedersen!