Rikke Nielsens håndboldkarriere er desværre slut

Aalborg DH har ikke betalt Rikke Nielsens løn.

Pressemeddelelse, 8/8-2008

Rikke Nielsen har desværre været nødsaget til at indstille hendes håndboldkarriere på grund af flere skader i samme tommelfinger i løbet af det sidste år. Rikke Nielsen fik først en skade i det nederste led af tommelfingeren, som blev gjort stift. Lægernes vurdering var dengang, at Rikke Nielsen kunne spille håndbold igen efter et genoptræningsforløb på ca. 8 måneder. I forbindelse med Aalborg DHs overlevelseskampe sidste sæson følte Rikke Nielsen sig desværre presset til at genoptage håndboldtræningen efter kun 4-5 måneders genoptræning, hvor hun desværre pådrog sig en skade i det yderste led af tommelfingeren. Det har herefter været vurderingen, at det vil være bedst for Rikke Nielsens helbred at indstille håndboldkarrieren.

Aalborg DH betaler ikke længere Rikke Nielsen løn

I forbindelse med Rikke Nielsens karriereophør har Aalborg DH valgt at stoppe lønudbetalingerne til Rikke Nielsen, hvilket Håndbold Spiller Foreningen står meget uforstående over for, da Rikke Nielsen i sin kontrakt har en bestemmelse om, at hun skal have fuld løn under skader.

Torben Vinther, formand for Håndbold Spiller Foreningen udtaler:

Det er fuldstændig uacceptabelt, at spillere i Danmark åbenbart skal være bange for, om de får deres løn, når de bliver skadet. Skader er desværre en del af hverdagen for håndboldspillere, da håndbold er et højriskoerhverv, og det må klubberne regne med. Det kan ikke være rigtigt, at lønnen fratages spillerne hen over natten i disse situationer. Der skal ingen tvivl være om, at Håndbold Spiller Foreningen vil bakke Rikke nielsen 100 % op i denne sag, som vi har gjort det tidligere, hvor spillerne ikke har fået deres løn fra Aalborg DH.

Et trist farvel fra Rikke

Det er utrolig trist at skulle sige farvel til håndbolden på denne måde. Jeg har altid elsket håndboldspillet og vil komme til at savne livet som håndboldspiller. Jeg havde håbet at kunne afslutte karrieren stille og roligt i Aalborg DH, men en skade kom i vejen for mig. Klubbens fysioterapeut mener, at risikoen for at spille er for stor, og det har jeg nu taget til efterretning.

Karrierestoppet er en stor ting for mig efter et helt liv med håndbold, og mit største ønske i denne sammenhæng var at komme ud i hallen, sige farvel og held og lykke til spillerne, sige en stor tak til alle fansene, der har gjort et kæmpe stykke arbejde og råbe ud til publikum, at jeg vil savne dem. Men sådan blev det desværre ikke.

Klubben siger, at der ikke længere er noget samarbejde. Det er utrolig trist at opleve at blive smidt på porten efter så mange år. Jeg har altid troet, at dette var min klub, men i stedet for at afslutte ordentligt, må jeg nu kæmpe for mine rettigheder. 

Jeg ser nu frem til og glæder mig til at begynde en civil karriere og glæder mig til at finde ud af, hvad jeg har lyst til at bruge alle mine kræfter og energi på, siger en dybt skuffet Rikke Nielsen.

Yderligere kommentarer:
Hverken Håndbold Spiller Foreningen eller Rikke Nielsen har yderligere kommentarer for nuværende.

Med venlig hilsen

Håndbold Spiller Foreningen