Rikke Skov årets kvindelige landsholdsspiller

I forbindelse med finalekampene ved Scandinavian Open Championship foretager Håndbold Spiller Foreningen og DHF i samarbejde med kvindelandsholdets sponsor, GF Forsikring, sæsonen 2007/2008's sidste kåring: Årets Landsholdsspiller for kvinder.

Pressemeddelelse, 25/7-2008

Fem spillere er nomineret til den ærefulde titel, Ann Grethe Nørgård, RandersHK, Christina Petersen, FCK Håndbold, Karin Mortensen, SK Aarhus, Lene Lund Nielsen, Viborg HK og Rikke Skov, ligeledes Viborg HK.

Alle spillere i Dame Ligaen, 1. division og de udlandsprofessionelle har stemt og med hele 48,5 procent af stemmerne blev landsholdets anfører Rikke Skov den store stemmesluger, mens målvogter Christina Pedersen på andenpladsen fik 33,3 procent af de afgivne stemmer.

"For mig betyder kåringen et kæmpe skulderklap, som giver mig stor glæde, motivation og drivkraft til at ville blive bedre og til at vinde mere. Jeg havde i grunden slet ikke tænkt på kåringen. Mine tanker har kun været på de to EM kval-kampe mod Tyrkiet. Men jeg er glad for at være blevet valgt, især af mine kollegaer i de andre klubber. De er jo eksperterne," siger Rikke Skov, som i øjeblikket er ved at komme sig over en skade og derfor ikke er med landsholdet ved SOC.

Fakta Rikke Skov
Alder: 27 år
Højde: 181
Vægt: 74 

Klub: Viborg HK
Tidligere klubber: Overlund GF 
Landskampe og mål : 
- Y: 24/31
- U: 34/128
- A: 97/249
Titler: 7 x DM Guld, 3 x Pokalmester, 1 x Champions League Guld, 2 x EHF CUP guld, OL GULD 2004, EM sølv i 2004, U- VM Bronze.