Rokne sejrer over Aalborg DH

Voldgiftsretten gav i dag Marianne Rokne medhold i, at Aalborg DH har misligholdt sin kontrakt med den norske landsholdsspiller.

Pressemeddelelse, 14/8-2006
Afgørelsen betyder, at Aalborg DH skal betale en kompensation fastsat af retten og understreger samtidig, at klubbens udlægning af sagen har været fordrejet.

- Retten har nu givet mig medhold i, at Aalborg DH's behandling af mig har været under al kritik. I dag blev der glædeligvis sat et solidt punktum for sagen, og jeg kan nu komme videre med min håndboldkarriere, udtaler Marianne Rokne.

Sagen startede i marts 2006, hvor Marianne Rokne sammen med Håndbold Spiller Foreningens advokat, Martin Dahl Pedersen fra Kromann Reumert, ophævede spillerens kontrakt som et resultat af, at Aalborg DH forsømte at udbetale en kontraktmæssig lønforhøjelse til Rokne.

Sagsforløbet får videre konsekvenser for Aalborg DH

DHF har regler, der gælder for misligholdelse af kontrakter. I DHF's "Reglement for Kontraktforeninger og Spillerkontrakter"  § 51, stk. 2 står følgende:

"En kontraktforening, der har gjort sig skyldig i misligholdelse af en spillerkontrakt, vil i den resterende del af den løbende sæson ikke kunne indgå nye spillerkontrakter eller kunne leje spillere".

Daglig leder for Håndbold Spiller Foreningen, Josephine Touray, udtaler:

- Det er altid beklageligt, når en kontrakt misligholdes, men det er trods alt positivt, at DHF har regler, der gør, at det ikke er gratis at misligholde kontrakter.

Men Josephine Touray rynker samtidig på øjenbrynene over tempoet i sagsforløbet, som hun mener, burde være noget mere rapfodet:

- Sagen imod Aalborg DH har kørt alt for længe. Den slags sager skal kunne afvikles væsentligt mere effektivt. Jeg vil opfordre til, at DHF på deres repræsentantskabsmøde den 28. august etablerer et hurtigere forløb i voldgiftssager.

For yderligere kommentarer kan Håndbold Spiller Foreningens advokat Martin Dahl Pedersen fra Kromann Reumert kontaktes:

Tlf.: 24 86 00 17