Skive FH dømt til at betale Maja Torp godtgørelse på 6 måneders løn

- Maja Torp har opfyldt sit ansættelsesforhold til punkt og prikke!

Pressemeddelelse, 6/11-2009

I går var retten sat i Viborg. Det var tid til at få afgjort den gamle sag med Maja Torp og Skive fH, hvor Skive fH var af den opfattelse, at Maja Torp havde saboteret træningen og i øvrigt selv opsagt sit ansættelsesforhold med Skive fH.
 
Retten fastslog i en tilkendegivelse, som begge parter accepterede - sagen er således slut og kan ikke ankes:
 
at Maja som hendes læge havde skrevet i en lægeerklæring var blevet syg på baggrund af de arbejdsvilkår, som Skive fH og i særdeleshed Morten Fjeldstad havde udsat hende for
at Maja Torp ikke havde opført sig på en måde, der berettigede Skive fH til at ophæve ansættelsesforholdet,
at Skive fH ikke havde været berettiget til at stoppe Maja Torps løn,
at Maja Torp derfor med rette havde ophævet hendes ansættelseskontrakt.
 
Derfor får Maja Torp nu den løn hun har til gode indtil 7. august 2008 samt skyldig ferietillæg for 2006 - 2008, skyldige feriepenge samt en samlet godtgørelse svarende til 6 måneders løn.
 
"Vi er glade for, at vi nu har hjulpet Maja Torp til at få ret! Det er dog sørgeligt, at det ikke var muligt tidligere, at opnå et forlig, hvor Skive fH accepterede, at det, de gjorde ikke var i orden -særligt, da klubben jo endte med at smide Morten Fjeldstad på porten efter pres fra hele spillertruppen. Det havde klædt Skive fH, hvis de havde sendt et rimeligt forligstilbud sammen med en undskyldning tidligere", udtaler Torben Vinther, Håndbold Spiller Foreningens formand og fortsætter
 
"Vi håber, at Skive fH i fremtiden vil behandle deres spillere og medarbejdere ordentligt."
 
Maja Torp ønsker i den forbindelse at komme med følgende udtalelse:
 
"Jeg er utrolig lettet over at næsten 1,5 års kamp i dag endelig er slut - og lettet over at jeg vandt. Det har været vigtigt for mig at kæmpe for retfærdigheden og jeg fik i dag rettens ord for at den behandling, Skive fH har givet mig, ikke er i orden. Det har været et utroligt hårdt forløb og har for mig haft store personlige omkostninger. Mentalt har det været hårdt, at min klub gennem mange år og enkelte personer, som jeg har stolet på og givet så meget i så mange år pludselig behandlede mig på den måde, som de gjorde i Skive FH. Det gør ondt!"
 
Et langt håndbold liv stoppede desværre brat for mig og det er stadig den dag i dag svært at acceptere. Det har været et stort åbent sår som forhåbentlig nu kan begynde at hele - men det kommer til at tage tid.
 
"Det er vigtigt for mig at understrege at jeg ALDRIG havde klaret mig igennem uden hjælp fra Håndbold Spiller Foreningen og i særdeleshed Annelise. Det har været dejligt at konstatere, at selv om jeg ikke er en højt betalt professionel håndbold spiller, så kan jeg få hjælp og støtte alligevel. Jeg skylder Håndbold Spiller Foreningen en stor tak!"