Spillere aflønnes med kørepenge

Størstedelen af flere elitehåndboldspilleres løn betales med kørepenge. Det ser Håndbold Spiller Foreningen jævnligt eksempler på, når der skal gennemgås kontrakter.

Pressemeddelelse, 15/9-2011

Skattefri kørepenge udgør hovedparten af en spillers løn, mens selve grundlønnen er af en beskeden størrelse. Det er en aflønningsmetode, som gentagne gange er dukket frem i kontrakter, der lander på Håndbold Spiller Foreningens bord til gennemsyn. Og det er ikke ubetydelige beløb, der placeres i kørepenge-kategorien. Håndbold Spiller Foreningen har eksempelvis set, at spillere med en månedsløn på 1.000 kr. betales op imod 100.000 kr. i kørepenge for en hel sæson.

Det kan både være spillere og deres klubber, der foreslår at gøre brug af metoden. Det kan de gøre indenfor lovens rammer, for reglen om skattefri kørepenge kan gælde, så snart der er tale om et kontraktforhold. Men Håndbold Spiller Foreningen fraråder en sådan fortolkning af reglen:

”Det er ikke ulovligt, men det er vel heller ikke udført i reglens ånd. Vi siger til vores medlemmer, at det ikke er nogen normal måde at lave kontrakter på,” udtaler direktør Michael Sahl Hansen til jp.dk. ”Man skal være opmærksom på at opfylde forudsætningerne for at kunne modtage kørepenge i den størrelsesorden. Det rådgiver vi vores medlemmer om,” siger Michael Sahl Hansen til Håndbold Spiller Foreningens hjemmeside.

Det er langt fra alle klubber, der benytter sig af dette smuthul under kontraktforhandling. Men i Divisionsforeningen er man ifølge formand Jens Christensen også bekendt med, at den alternative måde at aflønne på tages i brug. Og det er en dårlig ide, mener sportsøkonom og revisor Jesper Jørgensen fra Deloitte:

”Det ser uldent ud. SKAT kunne med rette lave en granskning af sådanne kontraktforhold. Jeg ved ikke, om SKAT kunne vinde sådan en sag, men de kan med rette stille spørgsmål ved måden at aflønne spillere på,” udtaler han til jp.dk.

Du kan finde mere information om reglerne for kørepenge HER og i vores skattepjece.