Stor opbakning til de danske håndboldspillere

Håndbold Spiller Foreningen har opbakning i Europa!

Pressemeddelelse, 25/4-2008

Håndbold Spiller Foreningen har orienteret sine samarbejdspartnere i Europa og møder bred opbakning i kampen for at opnå en overenskomst i Danmark, der sikrer spillerne reel indflydelse på egne ansættelsesvilkår.

Jaume Fort Mauri (spillet 180 landskampe for Spanien og vundet olympisk bronze i 1996) tidligere præsident for den Spanske Håndbold Spiller Forening og nuværende præsident for The European Handball Players Union har denne udtalelse:

"I would like all handball players in Denmark to stick together and fight as hard as they can to get a fair collective agreement. I give you all my support.

Også fra NISO, den Norske Spillerforening er der opbakning:

Ryddige arbeidsforhold er selvsagt svært viktig for spillerne. Derfor støtter vi Håndbold Spiller Foreningen i deres kamp om å få etablert en overenskomst i dansk håndball”, siger Forbundsleder Silje Vaadal.

Den Franske Spillerforening, Marc-Olivier Albertini, støtter også de danske håndboldspillere:

"I have been informed about the recent situation for players in Denmark. I hope players will fight hard together so they can have reasonable working conditions. It took 3 years in France to make the clubs understand that a collective agreement is the only way to enter into a professional era and guarantee insurance, salary, rests, holidays, studies to the players."

Direktør for Spillerforeningen i fodbold, Mads Øland supplerer:

"Inden for dansk fodbold har vi haft en overenskomst siden 1999 til gavn for alle parter og dansk fodbold generelt. Alle er bedst tjent med en fredelig løsning på denne konflikt og vi vil kraftig opfordre Divisionsforeningen Håndbold til at genoptage forhandlingerne med Håndbold Spiller Foreningen."

Tidligere leder i HSF, Rasmus Haagensen, der nu spiller i AAB, er rystet over situationen:

 - Som tidligere leder i HSF har jeg igennem flere år forhandlet overenskomst med klubberne. Vi tilkendegav fra starten, at vi ønskede både formel og reel indflydelse på egne ansættelsesvilkår gennem en hovedaftale/overenskomst. Vi kan ikke være tilfredse med at blive spist af med et tilbud om at blive spurgt i et eller andet underudvalg, når det indholdsmæssige ellers er harmløst for klubberne og DHF - eller i værste fald blive spurgt proforma og overhørt bevidst
 
- Jeg troede egentlig, at klubberne havde bevæget sig hen i mod, at spillerne skulle have indflydelse på egne ansættelsesforhold, men jeg kan konstatere, at klubberne ikke har bevæget sig en millimeter. Det er egentlig utroligt, at håndboldspillere skal være over hundrede år bag de øvrige lønmodtagere i Danmark, som lige nu - netop på baggrund af hovedaftaler/overenskomster - forhandler deres egne ansættelsesvilkår på plads med deres respektive arbejdsgivere. 
 
- Jeg håber det snart vil gå op for lederne i dansk håndbold, at diktat heller ikke giver dem de bedste arbejdsvilkår, men at samarbejde giver de bedste vilkår for alle parter. Der er jo også en grund til, at man i Danmark på alle fronter, lige fra arbejdsgiver, til arbejdstager og folketingspolitikere såvel som regering, ønsker at fastholde den danske aftalemodel, således et regeringsindgreb eksempelvis kun gennemføres i nødstilfælde. Jeg kan kun opfordre mine kollegaer til at stå sammen om dette ganske rimelige krav om indflydelse, som vi i fællesskab har fremsat gennem Håndbold Spiller Foreningen.