Transfergebyr nedsat for amatørspillere

Transfergebyr på klubskifte mellem Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Island og Færøerne er mindsket til 250 euro for amatørspillere.

Nyhed, 15/12-2011

Der er godt nyt til amatørspillere, der har planer om at skifte klub mellem Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Island og Færøerne, som er de lande, de fleste danske amatørspillere skifter mellem, når de krydser landegrænser for at spille håndbold. For spillere under 18 er det nemlig blevet gratis at skifte mellem disse lande, mens transfergebyret for spillere over 18 er blevet sat ned til 250 euro. 

Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) øgede ellers transfergebyret i sommer fra 300 euro og til den nette sum af 800 euro, samtidigt med at IHF hævede deres. I DHF glæder man sig over, at man har fået mindsket beløbet. 

- 800 euro er et vanvittigt højt gebyr for en amatørspiller, så vi er utrolig glade og stolte over, at vi sammen med vores gode venner i landene omkring os er lykkedes med at få sat gebyret væsentligt ned, udtaler chefen for DHF’s turneringsafdeling, Frank Smith. 

- Et startgebyr på 250 euro i alt er en realistisk pris, der dækker de faktiske administrationsomkostninger ved en transfer for en amatørspiller. 

Den nedsættelse af gebyret ser man som et glædeligt skridt i den rigtige retning i Håndbold Spiller Foreningen, som kæmper for at få bragt de internationale transfergebyrer ned i et rimeligt leje. 

Med ændringen af gebyrerne for amatørspillere til 250 euro, vil de 100 af dem gå til det nationale forbund og 150 euro til EHF. DHF håber nu, at EHF med udgangspunkt i det danske initiativ vælger at gå skridtet videre og sørger for, at transfergebyret for alle landene i Europa sænkes til samme niveau. Dette skaber også tilfredshed i Håndbold Spiller Foreningen, hvor direktør Michael Sahl Hansen udtaler: 

- Det er en godt start for kampen mod de urimelige høje transfergebyrer. I min optik bør gebyret også nedsættes væsentligt for de andre grupper, herunder professionelle, der skifter mellem landegrænser. At klubber skal betale mere end 18.000 kr. for at hente en spiller fra et andet land, giver ingen mening. Det er fair nok, at der er en omkostning med administrationsarbejdet, men at det koster 18.000 kr. at registrere en kontrakt for en professionel, er skudt en del over målet. Nu har man fået taget hul på det, så handler det om, at gebyrerne finder sit rette leje. 

Læs i øvrigt mere om transfergebyrerne i den seneste udgave af Spillernyt, der netop har ramt gaden. Her sætter Håndbold Spiller Foreningen gebyrerne under lup, og der er reaktioner fra DHF, IHF og Håndbold Spiller Foreningen. For seneste udgave af Spillernyt, klik HER.