TST Hjørring i økonomiske vanskeligheder

Håndbold Spiller Foreningen klar til at hjælpe spillerne.

Pressemeddelelse, 29/7-2009

TST Hjørring har i går fortalt spillerne, at klubben går konkurs. Det har ikke været muligt at skaffe den nødvendige kapital til den videre drift. Håndbold Spiller Foreningen arbejder for at sikre spillernes lønninger og feriepenge.

Den svære økonomiske tid har krævet et offer i dansk håndbold i 1. division. Spillerne i TST Hjørring står nu uden klub, men Håndbold Spiller Foreningen vil via Lønmodtagernes Garantifond (LG) sikre, at de får, hvad de er berettiget til.

Camilla Søndergaard, nu tidligere anfører i TST Hjørring, udtaler: "Vi spillere er i går blevet informeret om, at klubben går konkurs. Dette stiller os i en svær situation, hvor træning er afløst af møder med Håndbold Spiller Foreningen, som vi glæder os over står klar med hjælp og rådgivning."

Direktør i Håndbold Spiller Foreningen, Annelise Vidø, uddyber: "Det er altid sørgeligt, når en klub ikke klarer sig, og det kan have store konsekvenser for fansene, ansatte og ikke mindst spillerne, som vi repræsenterer. Men vi står klar med vores akut-beredskab for at tage os af vores medlemmer og sikre dem, at de får, hvad de har krav på. Det drejer sig bl.a. om løn fremadrettet, og der er mange oppe i TST Hjørring, som virkelig ville blive ramt, hvis ikke deres løn blev sikret."

Håndbold Spiller Foreningen vil assistere sine medlemmer i TST Hjørring med at anmelde deres krav til LG. Spillerne er berettiget til bl.a. at modtage løn, der ikke er udbetalt, minimum tre måneders fremadrettet løn samt feriepenge via LG. Yderligere krav fra spillerne - fx hvis en spiller har lagt ud for håndboldsko, en scanning eller lignende - vil blive rejst overfor boet.

Håndbold Spiller Foreningen vil også sikre, at spillerne hurtigst muligt kan komme videre til andre klubber. De fleste håndboldklubber har generelt en sund og stærk økonomi. Men det er blevet mere tydeligt i løbet af de seneste måneder, at flere klubber har haft svært ved at betale spillernes løn til tiden. Desværre tyder meget på, at yderligere klubber i den kommende tid vil få problemer med at indfri sine forpligtigelser, som eksempelvis en rettidig udbetaling af lønnen. Derfor er det for professionelle håndboldspillere vigtigere end nogensinde før at have Håndbold Spiller Foreningen i ryggen.

Annelise Vidø uddyber: "Hvis lønnen kommer med nogle dages forsinkelse eller hvis feriepengene udebliver, er det krisetegn, som spillerne skal reagere på. I Håndbold Spiller Foreningen bruger vi nu megen tid på at oplyse vores medlemmer om deres rettigheder og muligheder, når der er problemer."

For yderligere information kontakt Håndbold Spiller Foreningens direktør, Annelise Vidø, på mobil 51 35 19 05.

Med venlig hilsen

Håndbold Spiller Foreningen