DA KLUBBEN GIK KONKURS HJALP HSF SIRI SEGLEM

Norske Siri Seglems sidste tid i Aalborg DH var urimelig. Regninger blev ikke betalt, fremtiden for klubben var usikker og den 30-årige bagspiller var stillet i en svær situation.

Siri Seglem var hjemme i Norge på sommerferie, men fik sig en pludselig og ubehagelig overraskelse. Udlejeren hjemme i Aalborg ringede og fortalte at huslejen ikke var betalt og lejekontrakten derfor blev opsagt. Hurtigt måtte Seglem pakke sin ting og tage tilbage til Aalborg for at forsøge at få styr på sagerne. ”Jeg havde før oplevet at regningerne ikke blev betalt til tiden, men jeg troede det var glemsomhed og tænkte ikke mere over det.”

Dette var starten på en lang proces der strakte sig frem til 7. september, hvor hun skrev kontrakt med HC Odense. Seglem er tydelig omkring afslutningen i Aalborg: ”Det var en forfærdelig tid. Man spiller håndbold fordi det er sjovt, men i den tid tænkte jeg på alt andet end håndbold.” Sommeren var en tid, hvor nogle regninger ikke blev betalt, andre blev betalt for sent og mens Seglem forsøgte at komme ud sin kontrakt. Hun prøvede at komme til en anden klub, hvor hun ikke skulle bekymre sig om så grundlæggende ting, men klubben var ikke samarbejdsvillig. I sidste ende formåede klubben ikke at redde sig selv. For mange tomme løfter og manglende betalinger gjorde at klubben blev udelukket fra Dame Håndbold Ligaen, samtidig med at Håndbold Spiller Foreningen begærede klubben konkurs til Skifteretten i Aalborg.

Når snakken falder på Håndbold Spiller Foreningens rolle i processen skorter det ikke med ros fra Siri Seglem: ”Opbakning fra Håndbold Spiller Foreningen og Michael Sahl var helt utrolig. Han var proaktiv og opsøgende i forhold til at hjælpe og alt hvad jeg har haft brug for i løbet af processen, har jeg fået hjælp til.” Håndbold Spiller Foreningen hjalp Seglem og de andre spillere i truppen med at stå fast på deres krav mod ledelsen, at ikke acceptere urimelig behandling og sidste ende at tage det nødvendige skridt for at få hjulpet spillerne videre.