Theis Baagøe

HSF HJÆLPER FORÆLDRE MED AT HJÆLPE SPILLERE

Der er mange problematikker, man skal tage stilling til, når man som ung spiller skal indgå den første kontrakt i karrieren. Nogle tyr til spilleragenter, men det er ikke altid nødvendigt. Mange gange kan man, i samarbejde med sine forældre og Håndbold Spiller Foreningen, tage et sikkert og godt første skridt i karrieren. Da Ellen Andersen, mor til Bjerringbro-Silkeborgs talentfulde bagspiller, Theis Baagøe, stod for at forhandle sin søns seneste kontrakt på plads, foregik det med hjælp på sidelinjen fra Håndbold Spiller Foreningen. Ellen Andersen fortæller her om sine oplevelser:

- Det var udfordrende at skulle forhandle på vegne af min søn, men for mig var det en forlængelse af det forældremæssige ansvar man har i forvejen. Du kender som forældre din søn/datter bedre end de fleste og ville i andre henseender være deres vejleder, så hvorfor bakke ud i denne vigtige overgang fra ynglingespiller og amatør til seniorspiller og professionel? For to år siden havde jeg ingen håndboldfaglig indsigt ej heller nogen viden om dét at være sportsprofessionel, men det er heller ikke det, en kontraktforhandling drejer sig om på dette stadie. Det drejer sig om at sikre, at dette første uregulerede ansættelsesforhold (uden overenskomst) bliver en aftaleramme mellem klub og spiller, der støtter op om spillerens udvikling.

- Mange ville foretrække at have et forhandlende mellemled mellem klub og spiller/forældre for ikke at belaste gode relationer. Jeg har prøvet begge dele, og vi fik en bedre dialog med klubben, da vi selv tog over. Det er nemt at forplumre en dialog, når den skal passere et mellemled. Hvem sagde hvad, og hvor hårdt var det ment?

- Jeg har fået rigtig meget hjælp af HSFs rådgivning. Først og fremmest har de svaret på mine ’dumme’ spørgsmål og været kompetente, tilgængelige og nærværende i hele processen. Det har varieret fra meget håndboldfaglige diskussioner til juridisk assistance og gennemlæsning af kontrakten. Igennem hele processen har jeg haft oplevelsen af, at HSF har et godt samarbejde med klubberne og forstår, at det er en fælles proces at professionalisere håndbolden yderligere i Danmark.

Håndbold Spiller Foreningen anbefaler, at de unge spillere i samarbejde med forældre eller andre pårørende ser kontrakttilbuddet godt igennem og sender udkastet til gennemlæsning i Håndbold Spiller Foreningen, inden kontrakten skrives under.