Prof. kursus 2018

Håndbold Spiller Foreningen indgår samarbejde med tysk rådgiver indenfor pension, forsikring og formue

17/08/2018

Håndbold Spiller Foreningen har indgået et samarbejde med den tyske rådgiver Tolga Yazici, som du som medlem af HSF kan gøre brug af, hvis du spiller eller skal spille håndbold i Tyskland. Tolga Yazici er tilknyttet Deutsche Vermögenberatung og har mangeårig erfaring med rådgivning af professionelle håndboldspillere fra forskellige lande, så Tolga Yazici kender problemstillingerne for blandt andet de danske spillere, når de flytter til Tyskland for at spille professionel håndbold.

Som professionel håndboldspiller i Tyskland er der er lang række forhold, som du skal have styr på, også gerne inden du flytter til Tyskland. Du skal helt sikkert tegne en løbtabsforsikring, du skal tilmeldes til den offentlige (eller muligvis den private) sygeforsikring mv. Alt dette kan vores nye rådgiver hjælpe dig med. Derudover kan Tolga Yazici hjælpe dig med at få oprettet en tysk bankkonto, som står klar, når du lander i Tyskland, samt en lang række andre forhold som du måske ikke i første omgang havde tænkt over.
 
- Vi har gennem en årrække modtaget feedback fra flere af vores medlemmer med et ønske om mulighed for mere rådgivning, når spillerne stod foran et klubskifte til en tysk håndboldklub. I samme periode er vi via den internationale spillerforening EHPU stødt på flere og flere dårlige sager for blandt andet norske og svenske spillere, som har modtaget dårlig og forkert rådgivning på det tyske marked omkring diverse pensionsordninger, som spillerne har etableret via diverse rådgivere. Senest er jeg blevet bekendt med, at også flere danske spillere er blevet ramt økonomisk grundet tegning af blandt andet pensionsordninger, som i bund og grund ikke har kunnet svare sig for spillerne. En af udfordringerne har været, at spillerne har oprettet ordninger med statsstøtte, som kan være gode, hvis man planlægger at blive bosiddende i Tyskland indtil pensionsalderen. Disse ordninger kan dog blive pålagt mange omkostninger, hvis man ønsker at få pensionsordningen med til hjemlandet og ordningerne vil have et højt årligt gebyr, hvis man ønsker at lade dem stå i Tyskland indtil pensionsalderen er nået, udtaler direktør Michael Sahl Hansen om samarbejdet og fortsætter:

- Det er derfor vigtigt, at vi nu har en troværdig og kompetent person, vi kan sende spillerne videre til, hvis de skal til Tyskland og spille professionel håndbold, eller hvis man ønsker en second-opinion på allerede etablerede ordninger i Tyskland. Det er helt klart min mavefornemmelse, at der er et stort behov for spillerne får tjekket deres ting igennem, således der ikke kommer en ubehagelig overraskelse, når man flytter fra Tyskland, eller når man skal have flyttet eller udbetalt sin pensionsordning.  

Hvis du allerede spiller i Tyskland eller hvis du står foran et klubskifte til Tyskland, så tag en snak med Tolga Yazici, han vil helt sikkert kunne hjælpe dig. Det er en del af dit medlemskab af HSF at modtage rådgivning fra Tolga Yazici, så det koster dig ikke noget.
 
Løntabsforsikring i Tyskland via EHPU
Via den internationale håndboldspillerforening, EHPU, er der indgået et samarbejde med et velrenommeret tysk selskab, der sikrer dig en fordelagtig rabat på din løntabsforsikring. Dette er eksklusivt for dig som medlem af HSF eller en af de andre håndboldspillerforeninger under EHPU. Løntabsforsikringen kan du også tale med Tolga Yazici om, eller du kan tage direkte kontakt til os i HSF, så skal vi formidle kontakten.
 
Kontakt til Tolga Yazici
Mobil: +49 0171 8304898
E-mail: ty@ya-co.de